Inspiration

5 snygga sätt att julpynta på

2023-05-31

Julpynt av granris med ljusslingor och industriell stålhink

Tiden för adventsljusstakar, glögg, lussekatter, pepparkakor och julskyltning är här, och julstämningen är för många redan i full gång. Snart knackar julen på dörren och vi har spanat runt efter lite julig inspiration. Vår spaning på snyggt julpynt har gett oss en massa idéer för hur man kan skapa mysstämning deluxe. Vi hoppas att detta kan bli en inspiration till dig att fixa det snyggaste julpyntet som du kommer älska att omge dig med såhär i jultider.

Få färger

Istället för en massa olika färger i granen – satsa på få färger. Denna kombination ger en väldigt läcker och snygg kombo. Kombinera gärna med samma färger på andra dekorationer, som stjärnan i toppen av granen och julstjärnan i fönstret.

Mysbelys

December är en mörk tid på året, men då får man skapa ännu mer mysbelysning. Go all in med ditt julpynt – lys upp både i och runtom granen med mycket ljus och slipp mörkret. Och istället för elektriska ljusslingor i granen kan man även köra lite old school med levande ljus. Det ger en väldigt mysig känsla (se till att vara försiktig bara!)

Less is more

Man behöver inte ha julpynt i överflöd heller, ibland är less more. Man kan nöja sig med en enkelt dekorerad gran och lite granris. Granen behöver inte alltid vara jättestor heller, ibland kan man köra på en liten söt och enkel gran. En kombination med bara några få småkulor blir väldigt gulligt. Enkelt men smakfullt!

Granris i mängder

Satsa på mycket granris! Granris kan man hänga upp lite varstans och det ger en riktig härlig känsla (och så luktar granris ju så gott). Julpyntsstilen med granris ovanpå den öppna spisen och dekorationer i mycket rött och mörka färger ger även en känsla av den engelska landsbygden på det tidiga 1900-talet à la Downton Abbey. Mycket snyggt!

Nytänkande

Julkulor behöver inte bara hänga i granen. Varför inte hänga upp dem ovanför den öppna spisen? Mysigt! Och varför inte dekorera med blommor? Kul att använda lite annorlunda dekoration som ger en fräsch och cool känsla.

barn,mamma julgran, paket

Julstädningen då?

Dock finns det ju en mindre rolig grundläggande förutsättning för att julpyntet ska bli snyggt – den obligatoriska julstädningen, som kan kännas tung och besvärlig. Vill du komma i mysig julstämning och slippa den tråkiga städningen, låt då någon annan ta hand om den! Städföretagen är många och de kan komma hem till dig och få ditt hem skinande rent inför jul och du behöver inte ens lyfta ett finger.

Städproffsen hittar ni hos oss genom att lägga upp ditt uppdrag. Sedan kommer intresserade städföretag att ta kontakt med dig och ge dig offertförslag. Svårare än så är det inte! Spara dig själv tid och eventuell stress, och stryk storstädningen från att göra-listan.

Lycka till med julpyntningen och se till att njuta av årets mysigaste högtid!

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj

Få offerter gratisFå offerter gratis