Pris

Vad kostar en kontorsstädning?

2023-07-04

En person som städar skrivbordet på ett kontor med en mikrofibertrasa. I bakgrunden ser vi resten av kontoret.

Ett välstädat kontor är ett trevligare kontor, som gör vardagen både härligare och hälsosammare för alla på jobbet. Dessutom ger det ett proffsigare intryck för de som kommer på besök. Vad är då rimligt att betala för kontorsstädning? Vi går igenom vad det kan kosta och vilka faktorer som påverkar priset.

Kontorsstädning kostar olika under olika tider

Städfirmor tar oftast betalt per timme och det kan kosta mellan 200 kronor och 550 kronor exklusive moms. Vad som påverkar priset mest är när du vill att kontoret ska städas. Det skiljer sig nämligen på vardagar, kvällar och helger.

Det bästa för er är ett städschema som inte stör er under arbetstid, eller hur? Då kanske det är värt att betala extra för att få städningen gjord när ingen är på kontoret. Vissa städfirmor tar extra betalt efter kl 17.00, medan vissa först gör det efter kl 20.00. Och om det är på morgonen kan det kosta mer innan kl 07.00 eller 06.00.

Faktorer som påverkar priset

Förutom vilken dag och vilken tid på dygnet som ni väljer att få kontoret städat, så finns det andra faktorer som påverkar prislappen. Det kan till exempel handla om:

illustration-list-arrow

Storleken på lokalen

Vissa städfirmor anger faktiskt priset per kvadratmeter i stället för per timme. Räkna då med 25-40 kronor per kvadratmeter exklusive moms.

illustration-list-arrow

Antal badrum och kök

De tar längre tid att städa, så ju fler ni har, desto mer kostar det.

illustration-list-arrow

Olika material

Har ni till exempel heltäckningsmatta och speglar tar dessa längre tid att städa.

illustration-list-arrow

Hur ofta städningen sker

Många städfirmor erbjuder mängdrabatt om du beställer städning flera gånger i veckan, eller en mer omfattande städning per tillfälle.

Tilläggstjänster utöver kontorsstäd

Många städfirmor erbjuder flera tilläggstjänster som exempelvis diskning, fönsterputs, handdukstvätt, rengöring av kaffemaskiner, hantering av material till återvinning och utbyte av entrémattor. Ibland ingår sådana tjänster i avtalet när ni beställer kontorsstäd, annars kostar det extra.

Det finns även firmor som erbjuder en helhetsservice med inköp av förbrukningsmaterial, fruktleveranser och till och med hantverkstjänster. Exempel på hantverkstjänster är montering av möbler och uppsättning av tavlor. Samtidigt som det blir smidigt att anlita samma firma så kan det också dra ner priset än om du anlitar olika firmor för olika tjänster. Toppen, eller hur?

Få offerter från städfirmor

Lägg ut uppdrag

Butiksstädning och städning av andra arbetsplatser

Kanske behöver du städning i din butik eller i en annan lokal? En dammfri och fräsch butik gör gott för affärerna. Något att tänka på är att boka in butiksstädning oftare under vintern när snö och slask följer med in.

Vissa typer av lokaler kan dessutom behöva städpersonal med specialutbildning, vilket kan höja priset. Det kan till exempel handla om att ni har teknisk utrustning som är känslig för damm eller att det är en miljö som inte får utsättas för vissa kemikalier.

Läs mer om bra saker att tänka på när du anlitar en städfirma:

Ta in offerter från flera städfirmor

Ett smart sätt att hitta en städfirma som både är bra och har ett förmånligt pris är att jämföra offerter från olika firmor. Hos oss på Offerta kan du beskriva din lokal och dina önskemål för att få in offerter från flera Intresserade städfirmor. Läs omdömen för att hitta ett företag som känns tryggt och passar er. Snart har du städningen som ditt företag förtjänar!

Så funkar offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj