Tips & guider

Friheten som egenföretagare

2023-09-18

Guldfisk hoppar ur skål ner i riktigt hav, visualisering av friheten som egenföretagare

Det finns flera olika alternativ för att tjäna sin inkomst och de två vanligaste är som anställd eller som egenföretagare. Det finns både fördelar och nackdelar med båda, men för en viss typ av person är livet som egenföretagare det självklara valet.

Entreprenören, det här är anledningarna till varför det är fantastiskt att vara sin egen chef:

illustration-list-check

Du styr över din tid

Som egenföretagare är det helt upp till dig hur mycket du vill arbeta, när och var. Du behöver inte längre bekymra dig över karens när du är sjuk och du slipper be om en förmiddag ledigt för att du har en avtalad tid eller ett ärende att utföra. En sann entreprenör värdesätter kontrollen i vardagen ännu mer än den ökade inkomsten. ”Istället för att schemat styr ditt liv så styr ditt liv schemat."'

illustration-list-check

Du är din egen chef

Om du är en person med ett stort driv och mycket självdisciplin kommer du också vara en framgångsrik entreprenör. Förutom att vässa dessa positiva egenskaper kommer du även bestämma själv vilken riktning företaget ska gå åt.

illustration-list-check

Hårt arbete lönar sig

När du äger ditt företag är det också du som får njuta av vinsterna från arbetet. Lägger du ned energi kommer det att märkas i plånboken. För den sanna entreprenören är även detta en stark motivation till att arbeta effektivare och snart kommer du märka att vardagen blir mycket roligare. Du får också större anledning att känna stolthet över vad du levererar till kunden och kommer säkerligen därför också leverera en bättre tjänst eller produkt.

illustration-list-check

Generösa skatteavdrag

Som företagare så är möjligheterna att göra avdrag för utgifter och kostnader på skatten mycket mer generösa än annars. Information om skatteavdrag kan du hitta på Skatteverkets hemsida. Se till att anlita en ekonomiskt kunnig person som kan hjälpa dig med att hålla koll på pengarna om du själv tycker att redovisning är tråkigt.

illustration-list-check

Den personliga utvecklingen

Det kanske mest givande med att driva ditt eget företag är att du utvecklas otroligt mycket som person. Du knyter massvis av nya kontakter som du aldrig gjort annars, lär dig nya saker och utvecklar nya egenskaper.

”De personliga vinsterna med att vara egenföretagare är ovärderliga.”


Genom att ansluta dig till ett företag som Offerta får du hjälp och stöd på vägen mot framgång. Vi förmedlar årligen 80 000 uppdrag till ett värde på cirka 3.5 miljarder kronor och hjälper ditt företag att växa. Är du redo? Satsa hårt och bli en framgångsrik egenföretagare, och glöm inte att skicka iväg en intresseanmälan till Offerta!

Det här kan Offerta göra för dig:

illustration-list-check

Som anslutet företag hos Offerta skapar du en bevakningsprofil och du väljer själv vilka uppdrag, kundtyper och vilka uppdragsvärden som är intressanta för dig. Det innebär att du enbart blir notifierad om intressanta uppdrag och du kan alltid redigera din bevakningsprofil.

illustration-list-check

Din skräddarsydda företagsprofil blir synlig via Offerta för potentiella kunder, så vi marknadsför ditt företag åt dig. Du sparar tid och pengar på att slippa marknadsföra dig själv på egen hand.

illustration-list-check

Vi kontrollerar de förfrågningar som kommer in till Offerta, att de är äkta och kompletta, innan de publiceras, vilket skapar trygghet för dig som företagare.

illustration-list-check

Vi jämnar ut säsongerna, garanterar ett jämnare arbetsflöde och skapar möjligheter till både framförhållning och planering i ett tidigt skede.

illustration-list-check

Med Offerta handplockar du de uppdrag som är bäst placerade rent geografiskt. Det är skönt att ha uppdragen inpå knuten och resultatet blir nöjdare kunder eftersom det blir lättare att hålla tider och tidsplaner.

illustration-list-check

Vi gör dig mer konkurrenskraftig på marknaden. Undersökningar visar att pålitlighet, omdömen och goda referenser är viktigt för kunderna. Som ansluten till Offerta blir du ett tryggare val för kunden i och med att de tydligt kan gå igenom dina behörigheter, referensjobb och omdömen från tidigare kunder.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.