Pris

Fastighetsskötsel – vad kostar det?

2023-11-01

Bild på omgivningen vid ett lägenhetsområde med grönskande buskage och träd.

Tvättmaskinen är trasig och eluttaget blinkar. Dessutom behöver trapphuset städas. Att ha en fastighet är både en glädje och en utmaning, men med rätt hjälp kan du säkerställa att allt fungerar smidigt. Vad kostar det med löpande fastighetsskötsel och vilka är fördelarna? Det går vi igenom här!

Fastighetsskötsel eller fastighetsförvaltning?

Fastighetsskötsel och fastighetsförvaltning är två begrepp som ofta blandas ihop, men de innebär olika saker. Vi reder ut skillnaden.

Fastighetsskötsel fokuserar mer på det dagliga underhållet av fastigheten såsom trädgårdsskötsel, enklare reparationer och allmän tillsyn. Fastighetsskötaren ser till att fastigheten är i gott skick, att allt fungerar som det ska och att de gemensamma utrymmena är välskötta.

Fastighetsförvaltning är en bredare term som innefattar både fastighetsskötsel och strategiskt ansvar för fastigheten som helhet. I fastighetsförvaltning ingår det bland annat teknisk förvaltning, ekonomisk förvaltning och administrativ förvaltning. 

Båda dessa tjänster är viktiga för att upprätthålla en fungerande fastighet. Genom att kombinera båda tjänsterna kan du säkerställa att din fastighet är i bästa möjliga skick både på insidan och utsidan. 

Få offerter från fastighetsskötare

Lägg ut uppdrag

Priset på löpande fastighetsskötsel varierar 

Löpande fastighetsskötsel innebär att man regelbundet utför underhålls- och reparationsarbeten för att bevara fastighetens skick. Det är svårt att ge ett konkret pris på detta då kostnaderna varierar beroende på fastighetens specifika behov och omfattningen av arbetet.

Det är vanligt att fastighetsskötare erbjuder paketpriser för olika typer av fastighetsskötsel, som till exempel trädgårdsskötsel, rengöring av gemensamma utrymmen och mindre reparationer. Det är bäst att kontakta fastighetsskötare för att få en exakt uppskattning av kostnaderna baserat på dina specifika behov.

Vad kostar en fastighetsskötare per timme?

I genomsnitt kan kostnaden för en fastighetsskötare ligga mellan 650 och 750 kr per timme inklusive moms. Det är dock viktigt att ha i åtanke att kostnaden påverkas av flera faktorer, som bland annat:

illustration-list-arrow

Fastighetens storlek

illustration-list-arrow

Omfattningen av arbetsuppgifterna

illustration-list-arrow

Omfattningen av arbetsuppgifterna

illustration-list-arrow

Var du bor någonstans 

illustration-list-arrow

Fastighetens ålder och skick

illustration-list-arrow

Tilläggstjänster och specialiserade behov

Priset för en fastighetsskötare kan skilja sig mycket beroende på vilket företag du väljer att ta in. Ett tips är att ta in offerter från flera företag innan du bestämmer dig för att jämföra priser och omdömen. 

Fördelar med löpande fastighetsskötsel

Att regelbundet ta hjälp med sin fastighetsskötsel kan erbjuda en rad fördelar.

Tidsbesparing: Du kan frigöra tid och energi som annars skulle spenderas på att utföra underhållet själv.

Trygghet: Du kan känna dig trygg och bekväm med vetskapen om att din fastighet är i goda händer. 

Förebyggande underhåll: En fastighetsskötare kan genom förebyggande underhåll minska risken för utgifter och se till att fastigheten hålls i gott skick på lång sikt. 

Kvalitetsresultat: Genom att anlita professionella fastighetsskötare med rätt verktyg och metoder kan du vara trygg med att arbetet utförs med hög kvalitet.

Läs fler tips på hur du underlättar arbetet i din BRF:

Anlita en fastighetsskötare via Offerta

Så, varför chansa när du kan ha trygga experter vid din sida? Hos oss på Offerta kan du jämföra offerter från olika företag för att hitta den bästa fastighetsskötaren för dig. 

Lycka till!

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj