Inspiration

Sommarstuga – den svenska drömmen

2023-06-12

Röd sommarstuga på stenvall med buskar och träd runtomkring

Sommarstugan är lite utav en svensk dröm. Vad vore sommaren utan färska jordgubbar, doften av solvarm barrskog och kvällsdopp. Lika mycket som myggmedel är ett måste sena julikvällar, längtar många efter att få ha en alldeles egen sommarstuga. I en stuga finns det alltid något att göra och då är det inte bara kortspel och melodikryss vi talar om, utan en stuga måste pysslas om för att må bra.

Sommarstugan - platsen som bringar lycka

Visst innebär det en del arbete med en stuga. Det ska huggas ved, oljas verandor och sopas tak, men det mesta handlar om njutningen. Färska kanelbullar och saft, doften av nyklippt gräs och små ljuvliga båthus som doftar tjära och fiskfjäll. Nej. Det blir faktiskt inte bättre än så.

Det som höjer en sommarstuga till max är ju en brygga eller en stor veranda där man kan sola, grilla och äta sena sommarfrukostar. Vill du ha hjälp med att få din sommarstuga till sin fulla potential, kan du enkelt lägga ut ditt uppdrag och jämföra offerter från olika hantverkare.

Sedan har vi ju såklart en viss rådjursproblematik i stora delar av vårt underbara, avlånga land och då är ett växthus, alternativt ett inhägnande odlingsnät, något som kommer spara in på vredesutbrotten och som hjälper din trädgård att blomstra. Läs mer om hur du får en grönskande trädgård i vår trädgårdsguide:Redan nu kan vi känna smaken av nypotatis till den salta midsommarsillen, doften av blommor och en skön havsbris i håret. Om du också tänker byta ut arbetskläder och asfalt mot gummistövlar och blåbärsris i år kan vi hjälpa dig att hitta rätt person som kan hjälpa dig med dina sommarstugebestyr.

Offerta kan du enkelt jämföra offerter och hitta rätt proffs för dina projekt.

Så fungerar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj