Guide

Så överlever ni renoveringen på semestern

2023-06-12

Par firar renovering

Det är många som väljer att renovera, bygga om och fixa hemma under sommaren. oavsett om ni renoverar hemma eller på sommarstället så är det en tillvara som kan bli allt annat än rofylld om förväntningar och ambitioner krockar. Vi hjälper er undvika de värsta konflikterna.

Synka förväntningarna

Vissa fullkomligen älskar att renovera på semestern medan andra hellre vill ta det lugnt. Var tydliga med vad ni förväntar er av tiden tillsammans innan ni sätter i gång. Red ut hur mycket som ska göras och på vems ansvar? Det bästa är om ni kan försöka hitta en balans mellan renovering och avkoppling.

Planera för det dagliga livet

Hur mycket kommer renoveringarna påverka semesterlivet. Om ni ska göra mer omfattande renoveringar är det klokt att fundera över hur vardagen ska fungera när alla är hemma. Kommer det gå att tvätta och laga mat? Det kan tex vara klokt att lösa en tillfällig matlagningsstation om ni gör om köket eller tvätta undan det mesta innan en badrumsrenovering. Byggprojekt har nämligen en tendens att dra ut på tiden och då är det bäst att hitta tillfälliga lösningar från start.

Läs mer om värdefulla saker att veta inför en renovering:

Budgetera för högt

Är det något som nästan alla hemmafixare och husbyggare kan konstatera så är det att projektet blev dyrare än planerat. Så ta i och planera för oväntade utgifter och lägg på 20% mot vad ni tror projektet kommer landa på. Gör alla delaktiga i beslut kring materialval och tillvägagångssätt så att ni slipper obehagliga budgetöverraskningar. Tar ni hjälp utifrån så jämför offerterna ni får in noga. Ingår det material, bortforsling av byggskräp och byggarnas restid? Och se till att pengarna även räcker till utflykter, spontana middagar och glass så att ni håller samtliga nöjda.

Jämför renoveringsofferter

Lägg ut uppdrag

Strukturera upp tiden

Semestertiden går ofta fortare än vi tror och längtan efter sol, bad, utefrukostar och långfika kan ta tid från renoveringen. Planera in när och hur renoveringen ska ske och när det är “ledigt”. Se er som ett team och dela upp sysslorna där den som renoverar tex slipper markservicen. Och skippa allt för tighta deadlines, de riskerar bara att skapa konflikter och dåligt samvete. Kanske kan ni ta in hjälp med projektets mest tidskrävande delar och på så sätt få mer tid till avkoppling.

På Offerta finns bl a hantverkare, vvs-firmor, målare, markfirmor, takläggare och snickare som gärna hjälper till att färdigställa era sommarprojekt. Hitta hjälp här!

Så fungerar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj