Vertikala trädgårdar

2017-07-12


Vertikala trädgårdar, har ni hört om dem än? Det är en jättetrend som tar världen med storm av flera anledningar. Dels är det superhippt (och väldigt ekonomiskt eftersom du kan knapra örter och sallad till en bråkdel av vad det kostar att köpa i affären) och dels har det mängder av estetiska fördelar.

alt

Låt oss bryta ner det: en vertikal trädgård växer på höjden, är yteffektiv, ger oss läckra kryddor och grödor och är dessutom supersnyggt. Har du inte hittat just ditt sommarprojekt än kanske detta är något att satsa på?

Hur du fixar din vertikala trädgård

En vertikal trädgård går lika bra att ha ute som inne. Är man inte helt såld på basilika och rosmarin kan man ju alltid plantera sina favoritblommor. Det finns faktiskt mängder av växter som hjälper till att rena luften inomhus, toppenbra då många av oss bor i tillslutna lägenheter med bristfälliga ventilationssystem.

Ge pallkragarna nytt liv med denna coola design.alt

Enkel industridesign med återanvända material.alt

Denna fungerar lika bra inomhus som utomhus. Se till att ha något som fångar upp vattnet bara om du placerar den inne.alt

Dålig luft på kontoret? Satsa på en renovering till hösten! Vem vill inte ha måndagsmötet här inne...alt

Sugen på idén, men osugen på att ha det inomhus? Då kanske denna lösning passar bättre. Lätt att placera på olika ställen på tomten eller balkongen.alt

Tre växter som renar luften från olika kemikalier inomhus

  1. Guldpalm
  2. Ampellilja
  3. Gullranka

Har du inte lust att bygga en vertikal trädgård själv hjälper vi på Offerta naturligtvis dig att hitta rätt proffs för jobbet.

Lycka till med sommarprojekten!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig