Guide

Öka värdet på bostaden med styling

2023-05-31

Vardagsrum homestyling

Allt fler väljer att ta hjälp av homestyling när de ska sälja sin bostad. Hur går det till och är det värt att ta in en stylist? Vi ställde några frågor till Sofia på Offertaanslutna stylingföretaget Admoveo Design som bifogade några bilder från den senaste stylingen.

Sovrum homestyling

Foto: Admoveo Design

Hur går en styling till och vad ska man som kund tänka på?

Den som vill sälja sin bostad med de bästa förutsättningarna har störst chanser ifall de anlitar en professionell stylist. Faktiskt finns det statistik som visar att en stylad bostad ökar försäljningspriset 7-15%! Är man intresserad av en styling lägger man ut sitt uppdrag på Offerta för att komma i kontakt med flera bolag. Mitt tips är att inte välja det billigaste priset utan välj en stylist du får förtroende för. Det här är troligtvis en av de största affärerna du kommer göra i ditt liv och då handlar det om att få ett högt försäljningspris och att man känner att stylisten är engagerad och precis som du vill uppnå ett högt resultat.

När man sedan valt stylist är det viktigt att man iordningställer sin bostad innan stylisten kommer. Dvs att bostaden är grundligt städad, fönster är putsade och allt som stylisten bett om ska plockas undan är gjort. Om man har möjlighet är ett tips att sova någonannanstans än hemma från det att bostaden är stylad tills bostaden är såld.

Uteplats som är homestylad

Foto: Admoveo Design


Berätta om stylingen på bilderna


Det finns oftast tre olika nivåer när man stylar en bostad. Här är en Medi styling, där jag har kompletterat befintlig möblering och inredning. Jag har hjälpt kunden sortera bort vissa saker och så har jag kommit med sänglakan, någon enstaka möbel, tavlor och diverse inredning. Ofta får man som stylist göra det luftigare, möblera om, färgkoordinera och sammanställa inredning på ett smakfullt och tilltalande så att den stora massan gillar det.

Styling Mini

Kundens befintliga möblemang används och kompletteras med enstaka inredningsdetaljer, textilier och färskvaror.

Styling Medi

Kundens befintliga möblemang används och kompletteras med mindre möbler, mattor, inredningsdetaljer, kuddar, tavlor, plädar etc.

Styling Maxi

Bostaden är tom och möbleras, inreds och stylas från grunden.


Hur startade du ditt företag?


Jag startade mitt företag för ca 1 år sedan. Jag har alltid tyckt det varit skoj med inredning och arkitektur och när jag var liten möblerade jag konstant om i mitt rum, och bytte rum med syskon och föräldrar.Jag arbetade 15 år med personalfrågor på diverse bolag men har alltid haft en längtan att jobba med inredning.

Till slut tog jag mod till mig, skolade om till Diplomerad inredningskonsult och startade mitt eget bolag. De första månaderna arbetade jag med att skapa hemsida, instagramkonto etc. men jag marknadsförde mig inte i rätt kanaler. Sedan kom jag på att Offerta nog kunde hjälpa mig att nå ut till kunder. Sagt och gjort, efter jag tog kontakt med Offerta har jag nu fullt upp och har till och med behövt tacka nej till kunder!

Vill du ta hjälp av en stylist inför en försäljning eller för att få till inredningen i ditt hem? Lägg ut ditt uppdrag här. Du får förslag från olika företag och slipper på så vis leta själv.

Få offerter från inredare

Lägg ut uppdrag
Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj