Pris

Vad kostar trapphusstädning och vad ingår i priset?

2023-07-04

Bild på avstånd av flera, färgglada lägenhetshus en solig dag. Framför husen är grönt trädområde.

Om du är fastighetsägare för en kontorsbyggnad eller ett bostadshus, eller medlem i styrelsen för en BRF vet du säkert att trappstädning är en viktig del av underhållet. Ett snyggt och välstädat trapphus ger inte bara ett gott intryck, det ökar också trivseln och säkerheten för boende och besökare.

Vad kostar trapphusstädning egentligen, och vad ingår i städningen? Vi går igenom allt du behöver veta.

Vad kostar trapphusstädning?

Priset för trapphusstädning kan variera beroende på flera faktorer, men kostar vanligtvis mellan 250-350 kronor exklusive moms. Det kan vara värt att överväga att teckna ett serviceavtal med en städfirma för att få ett fast pris för trapphusstädning. Detta ger er en trygghet i att ni alltid har ett rent och snyggt trapphus utan att ni behöver oroa er för priset.

Få offerter på trapphusstädning

Lägg ut uppdrag

Vad ingår i en trappstädning?

En typisk trapphusstädning innefattar vanligtvis dammsugning av trappsteg och golvytor, torkning av golv och väggar, rengöring av hissar och eventuella räcken eller handtag. Det kan också inkludera avlägsnande av fläckar eller annat smuts från ytor, som till exempel fönster.

Det är viktigt att komma ihåg att städning av trapphus inte bara handlar om att göra det rent och snyggt, det är också en viktig del av underhållet för fastigheten. Genom att hålla trapphuset rent minskar du risken för slitage på ytor och bidrar till att öka fastighetens livslängd.

Faktorer som påverkar priset

Det finns flera faktorer som påverkar prislappen på trappstädning. Du kan egentligen bara få ett exakt pris om du begär in offerter. Däremot är det bra att ha koll på vad som kan påverka priset och här listar vi några exempel:

illustration-list-arrow

Storlek och antal

Storleken på fastigheten och antalet trapphus som behöver städning.

illustration-list-arrow

Vilka utrymmen som behöver städning

Om du vill få till exempel tvättstugor, källarutrymmen, cykelrum, garage eller andra gemensamma utrymmen städade kan det tillkomma en extra avgift.

illustration-list-arrow

Hur ofta trapphuset ska städas

Om du behöver städning flera gånger i veckan kan städfirman erbjuda mängdrabatt eller ett fast pris.

illustration-list-arrow

Vilken typ av städutrustning som krävs

Om trapphuset har speciella ytor eller kräver speciell utrustning påverkar det priset.

illustration-list-arrow

Skicket på fastigheten

Om fastigheten är äldre kan det krävas mer arbetsinsats för att få ett rent och snyggt resultat.

illustration-list-arrow

Ytterligare tjänster

Om du behöver andra tjänster som mattrengöring, fönsterputsning och påfyllnad av material får du oftast betala en extra avgift.

illustration-list-arrow

Inställelseavgift

Ibland tar städfirmor ut en inställelseavgift som ska täcka utgifter som till exempel trängselskatt. Ibland inkluderas kostnaden för städutrustning i denna avgift, ibland inte.

illustration-list-arrow

Om du själv erbjuder städutrustning eller inte

Om du själv har tillgång till utrustningen som städfirman behöver så drar det ner prislappen!

Kan jag få RUT-avdrag för trappstädning?

RUT-avdrag kan du som privatperson få för flera hushållsnära tjänster som hemstädning och fönsterputsning, men är du ett företag eller fastighetsägare kan du inte få RUT-avdrag. Avdraget gäller inte heller för städningar som kräver mer avancerad utrustning, som trapphusstädning, grovstädning och byggstädning. 

Jämför olika städfirmor hos Offerta

Som du förstår varierar priset för trappstädning mycket och då kan det vara bra att jämföra offerter från flera olika städfirmor. På så sätt kan du vara säker på att du får ett schysst pris. Hos oss på Offerta kan du jämföra offerter från upp till sex olika aktörer, och du kan också läsa omdömen från olika firmor för att avgöra vilken som är bäst för just er. 

In och jämför för ett steg närmare ett rent och fräscht trapphus!

Så funkar offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj