Tips & guider

Skaffa dig ett bra rykte i branschen på nolltid

2023-09-15

Hand håller i en utskuren papperscirkel som ser ut som en glad smiley

Hantverkaryrket har i alla tider varit präglat av en mängd fördomar. Kunderna förväntar sig redan från start att man inte kommer i tid, skräpar ned eller har en dålig attityd. Just därför är ens rykte det viktigaste man har.

Så hur gör du?

Att som nystartat bolag konkurrera med de gamla rävarna är svårt. Ofta har de etablerade bolagen redan hunnit bygga upp ett bra rykte genom stora kontaktnätverk, referenser och omdömen. Kunderna kommer välja företaget som kan garantera ett väl utfört jobb. Därför spelar riktiga kundomdömen, kvalitetsstämplar och de rätta behörigheterna stor roll. Det går hos den smarta köparen före priset eftersom det kan stå dem dyrt i slutändan om de tar in en klåpare.

Genom att digitalt visa upp referensjobb, samla in omdömen från kunder och visa vilka kvalitetsstämplar ditt företag har kommer du kunna skaffa dig ett bra rykte inom branschen på nolltid.

Vikten av att bygga en kundstock och att synas online

För det nystartade företaget handlar det ofta om att skaffa sig sina första kunder och bygga upp en kundstock, något som är enkelt med Offerta. För den etablerade hantverkaren är det viktigt att visa upp sitt rykte digitalt för att överleva mot de nya konkurrenterna på marknaden. Visst, grannen frågar sin granne vem de anlitade när de byggde den där altanen men nuförtiden är det desto viktigare att kunna hitta information och omdömen om ett företag online. Finns du inte online, så finns du inte överhuvudtaget.

Därför bygger du snabbt upp ett bra rykte med Offerta

illustration-list-check

Ni syns digitalt på en trovärdig plattform där kunden vet att ni uppfyller Offertas grundkrav.

illustration-list-check

Ni får en digital företagsprofil där ni kan presentera ert företag, ladda upp bilder, referenser och samla in omdömen från verifierade kunder.

illustration-list-check

Ni kan enkelt visa upp de behörigheter och försäkringar ni har. Se alla kvalitettstämplar du kan lägga till här. Stämplar uppdateras löpande.

illustration-list-check

Ni kan besvara uppdrag, erbjuda era tjänster och bli anlitade av kvalitetssäkrade kunder.

illustration-list-check

Ni kan på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt bygga upp en kundstock och referenserkunder. Speciellt mindre jobb med låg konkurrens är ovärderliga för detta syfte!

illustration-list-check

Ni kan via vår Offerteditor skapa snygga, mobilvänliga offerter med automatisk ROT- och RUT-justering och därmed ge ett gott och proffsigt första intryck.

illustration-list-check

Ni kan chatta med era kunder via Offerta och därmed erbjuda både bra service, snabba svar och en bra upplevelse överlag för era kunder.


Vad väntar du på? Gör en kostnadsfri intresseanmälan här så hör vi av oss!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.