Tips & guider

Så blir du framgångsrik med Offerta

2023-09-18

Egenföretagare inom bygg skakar hand med kund efter att ha vunnit ny affär

Under våra verksamma år i branschen har vi samlat på oss en mängd insikter i vad som gör att våra kunder blir framgångsrika tillsammans med Offerta. Nu vill vi dela med oss av de insikterna till er. En del av dessa tips kommer ni alldeles säkert ha koll på och sköta alldeles perfekt, annat kanske är nytt. Se det som ett smörgåsbord och plocka det som passa er!

Vägen till framgång med Offerta

illustration-list-check

Små jobb kan leda till stora uppdrag

Var inte rädd för att ta de små uppdragen då dessa väldigt ofta leder till större uppdrag! Det är dessutom ett ypperligt tillfälle för dig att samla in goda omdömen från dina kunder. Detta kommer leda till att du vinner nya kunder och företagsbollen är i rullning. Mindre uppdrag är dessutom ett bra sätt att fylla ut schemat med och maximera företagets vinster och produktivitet.

illustration-list-check

Ligg på kunden utan att vara jobbig

Ibland kan det kännas hopplöst, varför svarar ingen på mina offerter? Våra framgångsrika företagare är duktiga på att finna balansen i vad som krävs för att vinna en kund och det gäller att ligga på. Du ska inte irritera eller stressa kunden genom att kännas för på, men det är viktigt att visa framfötterna och höra av sig till kunden flera gånger. Ring, lämna ett meddelande på telefonsvararen eller skicka ett sms, mejla offerten, chatta med kunden inne i säljverktyget och ge inte upp om du inte får svar första gången.

illustration-list-check

Återkoppla

Efter ett par dagar efter du hörde av dig första gången kan du på ett trevligt vis återkoppla och fråga om uppdraget fortfarande är aktuellt och berätta vad ert företag har att erbjuda dem. Återkopplingen är extremt viktigt för att du ska vinna kunden. Får du in detta som rutin kommer du snabbt märka att du vinner fler uppdrag.

illustration-list-check

Ge inte upp

Det är viktigt att inte ge upp! För att få Offerta att fungera måste du förstå hur Offerta fungerar. Maximalt sex olika företag kan besvara en och samma förfrågan, i snitt svarar tre företag. Du kommer snabbt lära dig vad som fungerar för din bransch och region, men det är viktigt att förstå att du kommer besvara fler förfrågningar i början än uppdrag du vinner, men den kurvan kommer jämna ut sig med tiden!

illustration-list-check

Lyssna på din Success Manager

Det finns en sak alla våra framgångsrika företag har gemensamt och det är att de tar åt sig av de tips och råd som de har fått av sin Success Manager längs vägen. Ni företagare är bäst på det ni gör, men Offertas personal vet hur Offerta fungerar. Genom att vara öppen för våra råd och tips har du som företagare maximerat dina chanser för att bli framgångsrik tillsammans med oss.

illustration-list-check

Kom ihåg att kunderna finns på riktigt!

Det kan vara jobbigt när man inte får svar på sina offertförslag och ibland inbillar man sig till och med att kunderna inte finns på riktigt. Det är inte sant. Kunden finns, men kanske valde de någon annan. Detta leder oss osökt in på nästa punkt!

illustration-list-check

Förstå din kund!

Många av de kunder som vänder sig till Offerta för att hitta ett proffs kämpar dagligen med att få ihop ett livspussel, de har inte alltid tid att svara i telefon och är ibland dåliga på att återkoppla. Detta beror inte på att de inte vill ha er hjälp utan det handlar om att de har tidsbrist. Detta är ett guldläge för er att visa på service i världsklass. Se till att vara flexibla och tillmötesgående och var inte rädda för att skicka iväg ett vänligt mejl där ni återkopplar och påminner om att ni finns och gärna hjälper dem med sitt uppdrag.

illustration-list-check

Kvalité är det viktigaste för kunden

Hög kvalité är det absolut viktigaste för kunden, inte pris. Därför ska ni alltid leverera ert bästa jobb och ständigt sträva efter att bli ännu bättre. Gör ni detta kommer ni snabbt se hur ert företag börjar blomstra.

illustration-list-check

Få in dina omdömen

Kundomdömen är ditt företags digitala guld. Ju fler omdömen ni har desto lättare kommer ni ha att vinna nya kunder. Vi har tidigare skrivit en mer omfattande artikel kring hur du samlar in omdömen och varför det är viktigt som du kan läsa.

illustration-list-check

Planera ditt schema

I all typ av företagande är det bra att ha god framförhållning. Säg att du har ett par stora jobb inplanerade i kalendern, nöjer du dig då? Kan du ta in mer jobb under tiden du väntar på de stora jobben? Gör det! Fundera alltid på hur du så effektivt och jämnt som möjligt kan planera in uppdragen över året. Lyckas du med detta kommer du snabbt märka vilka fantastiska fördelar du får.

illustration-list-check

Ha en tydlig målsättning med ditt företag

Vad vill du uppnå med ditt företag? Alla företag som kommer till oss har olika målsättningar och oavsett vad de må vara kan Offerta hjälpa till. Vi är lyhörda för kundernas önskemål. Funderar därför på vad ditt är så vi på bästa sätt kan leva upp till det.

Hos oss kan alla lyckas om man använder tjänsten på rätt sätt! Prata med din Success Manager och se hur ni kan optimera tjänsten på bästa sätt för er!

Om ditt tjänsteföretag inte redan är anslutet hos oss men du är nyfiken på att veta mer om Offertas tjänst och hur vi arbetar tillsammans med våra företag är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan så kommer en av våra rådgivare höra av oss till dig inom kort.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.