Tips & guider

Hur fungerar Offerta?

2023-05-30

Närbild på företagare som använder Offerta-appen för företag

Hur fungerar Offerta för företag och vad kan man få hjälp med? Häng med så förklarar vi hur det hela startade.

Offerta grundades 2008 för att att förändra och förenkla sättet att köpa tjänster på. Det var när Offertas grundare Jens studerade i Nya Zeeland som idén om marknadsplatsen föddes. I skolans aula fanns en sambandscentral dit hela storstadsområdet kunde ringa om dem behövde hjälp med olika typer av småjobb. Telefonisten tog emot uppdraget och en lapp hängdes sedan upp på en stor anslagstavla, därefter kunde företagen kunde höra av sig och erbjuda sin hjälp.

I dag är Offerta Sveriges största förmedlare av tjänster med målet att göra det lika enkelt för företag att hitta nya kunder som för kunder att hitta bra tjänsteföretag. Vi har samlat tjänsteföretag och kunder på samma plats så att det är enkelt att hitta, jämföra och välja tjänsteföretag direkt på nätet.

Så här fungerar Offerta för dig som vill ha hjälp av ett företag:

Skapa en förfrågan

Gör en förfrågan inom bygg, flytt, städ eller markarbeten etc.

Invänta publicering

Vi granskar din förfrågan innan den publiceras på marknadsplatsen.

Företagen besvarar förfrågan

Anslutna företag väljer att besvara din förfrågan. Vi utför kreditkontroller för alla anslutna företag.

Få offerter

Du får upp emot 6 st offerter från företag.

Jämför företagen

Jämför offerter, ta referenser, kollar recensioner och bilda dig en uppfattning av företagen.

Välj företag

Välj de tjänsteföretag som bäst passar dina behov.


Kom ihåg att ju mer information du kan lämna om uppdraget desto större chans är det att du får fler och utförligare svar från företag. Dina kontaktuppgifter är anonyma till dess att ett företag valt att svara på din förfrågan.Du kan välja när du önskar bli kontaktad och om du föredrar telefon eller e-post. Du förbinder dig inte att anlita ett företag som du kommer i kontakt med genom Offerta men företagen uppskattar ofta om du meddelar dem ifall uppdraget gått till någon annan. Om du väljer ett företag uppskattar vi om du har möjlighet att lämna ett omdöme om företaget. Det är uppskattat av andra som söker efter liknande företag.

Så här fungerar Offerta för dig som har ett företag:

Utöka din kundstock

Du har ett tjänsteföretag och är i behov av att utöka din kundstock.

Anslut dig till marknadsplatsen

Du betalar en uppstartsavgift för att vara ansluten till marknadsplatsen.

Välj paket

Välj mellan tre olika årspaket, S, M & L. Paketet innehåller ett bestämt antal krediter (förfrågningar) som får besvaras, maximalt 6 st företag får svara per förfrågan.

Ställ in en bevakningsprofil

Ställ in en bevakningsprofil för att alltid ta del av aktuella förfrågningar. Du väljer enbart att svara på de som är intressanta för ditt företag.

Besvara uppdrag

Kontakta kunder vars förfrågan verkar intressant och skicka offert eller bestäm möte för att kolla in uppdragets omfattning.

Presentera ditt företag för kunden

Kom ihåg att ju mer du kan berättar för kunden desto bättre, visa omdömen, referensbilder och ge estimerat pris.

Lämna offert på uppdraget

Kunden väljer de företag som passar uppdraget, förstår visionen, har goda referenser och ligger rätt i pris.

Inom vilka kategorier finns flest förfrågningar?

illustration-list-arrow

Bygg och renovering

illustration-list-arrow

Städning

illustration-list-arrow

Flytt och transport

illustration-list-arrow

Tomt och markarbeten

illustration-list-arrow

Fastighet och BRF-tjänster

illustration-list-arrow

Arkitektur och inredning

illustration-list-arrow

Ekonomi och juridik

illustration-list-arrow

Web/It/Design

Var finns flest företag och förfrågningar?

illustration-list-arrow

Stockholms län

illustration-list-arrow

Västra Götaland

illustration-list-arrow

Skåne

illustration-list-arrow

Uppsala

illustration-list-arrow

Östergötland

"Vad kostar Offerta?"
Att använda Offerta som konsument är helt kostnadsfritt. Företagare betalar för ett årsavtal beroende på hur många förfrågningar man önskar besvara samt vilken typ av förfrågningar man är intresserade av. Gör en intresseanmälan så kollar vi på vad vi kan erbjuda just ditt företag för typ av paket.

"Kan man testa som företag?"
Självklart, hör av dig till oss så sätter vi upp ett demokonto där du kan kika runt och bekanta dig med tjänsten. Vi bokar gärna in ett möte där vi förklarar närmare hur vi kan hjälpa ditt företag och där vi tillsammans kan kika på tillgängliga uppdrag.

"Hur vet jag om Offerta är värt för mig som företag?"
Offerta är en marknadsföringskanal där du som företag får möjlighet att marknadsföra dig mot köpklara konsumenter på en oberoende sida. På din profil har du möjlighet att visa upp ditt företag, era referenser, omdömen och tidigare utförda arbeten. I och med att det enbart är konsumenter som du utfört arbeten hos som kan lämna omdömen är det enkelt för dig som är duktig på ditt jobb att visa vad du går för. Offerta passar dock inte för alla och beroende på inom vilken bransch du verkar kan det vara olika hög konkurrens och efterfrågan på dina tjänster.

"Jag tvivlar på att Offerta fungerar för mitt företag"
Offerta fungerar om du som företagare lägger ner tid på sälja in dig och ditt företag på ett schysst sätt. Många kunder vill lyssna till professionella som vet vad de pratar om. Ibland är det svårt för kunderna att veta exakt hur och vad de behöver hjälp och därför är det är viktigt att inge förtroende, ha nöjda kunder sen tidigare och rätt behörigheter.

"Hur vet jag att Offerta inte försöker lura företagen?"
Offerta kontrollerar alla förfrågningar innan de når företagen och är måna om att företag och kunder kan mötas på schyssta villkor. Därför lägger vi oss inte i vilka företag som kunderna väljer eller hur betalningen går till. Enkelt och rättvist.

"Offerta är för oseriösa småspringare utan kundkrets"
På Offerta förmedlar vi allt ifrån småjobb till stora kommersiella uppdrag. Det innebär också att det finns både stora och små företag anslutna och tanken är att varje förfrågan ska matchas med rätt företag. Att som etablerat företag bli omsprunget av ett nystartat företag som inte funnits lika länge kan kännas hårt men med en ödmjuk inställning kommer man långt.

"Offerta är för kunder om inte vill betala vad det verkligen kostar"
Ingen vill betala överpris för en tjänst, särskilt inte när de inte vet hur den utförs eller hur långt tid det tar. Många kunder vet inte vad det kostar att tex renovera ett badrum, bygga om köket eller tapetsera om. Därför jobbar Offerta på att öka kännedomen om hur man som kund köper tjänster och informerar kunderna om vad de kan förvänta sig. Undersökningar som Offerta gjort visar också på att priset inte är avgörande när kunderna väljer företag. Det viktigaste är att företaget känns seriöst, har alla behörigheter som behövs, goda referenser och omdömen och kan svara på frågor och ge råd när det behövs.

"Tvivlar på att det finns riktiga uppdrag på Offerta"
Hör av dig till oss så skapar vi ett konto till dig så kan du själv logga in och kika på aktuella uppdrag och se om några av dem passar för ditt företag. Offerta kontrollerar alla förfrågningar från konsumenterna innan de når företagen, som företag har du också rätt att reklamera en förfrågan.


Vill du veta mer om hur Offerta kan hjälpa ditt tjänsteföretag? Gör en intresseanmälan här så kontaktar vi dig!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.