Tips & guider

Så fotar du dina projekt till Instagram - 5 tips för fler likes

2023-05-30

Person fotar bilder till företagets instagramsida

Att dokumentera projekt och uppdrag och dela dem på sociala medier kan man vinna mycket på. Många använder nämligen dessa kanaler för att hitta inspiration och ju bättre bilder du delar desto större chans är det att potentiella kunder vill anlita just ditt företag för sina projekt. Däremot finns det många som delar bilder på sina Instagramsidor som nästintill får motsatt effekt.

Med ett par enkla knep kan du enkelt gå från glad amatör till proffsfotograf, trots att du varken har en systemkamera och ett stylistteam bakom dig.

Bra ljus och hög kvalitet är A & O

Om du inte har en systemkamera är det helt okej att fota med mobilen - men försök få till så bra ljus och så skarpa bilder som möjligt. Att titta på dunkla, suddiga och röriga bilder tycker ingen är särskilt inspirerande. Försök efterlikna mäklar- och inredningsbilder så långt det går!

Använd filter

Om du har svårt att få till ett bra ljus, testa istället att lägga på ett fint Instagramfilter. Laborera även lite med ljus, kontrast och värme - att dra ner på gula toner gör mycket för bilden.

Städa och plocka undan!

Plocka undan innan du fotar. Om du precis har renoverat ett badrum så kan bilden förstöras helt om det fortfarande sticker ut sladdar eller om det ligger måttstockar, läskflaskor och toalettpapper här och var i rummet. Städa först, fota sen.

Utforska din stylingådra

Ett helt tomt rum utan några prylar kan vara lite väl tråkigt att titta på. Fota gärna när det väl finns lite inredning på plats. Ett par handdukar, något ljus och kanske en växt gör stor skillnad.

Ta hjälp om det behövs

Har du varken tid att fota eller styla? Be dina kunder fota och skicka till dig. Många av dina kunder är säkert både nöjda och stolta över sin nya uppfräschning hemma. Fråga om de kan ta några foton och skicka bilderna till dig när de väl har installerat sig.Kolla in vår Instagram för mer inspiration. Vi delar dagligen bilder på projekt som våra anslutna företag har utfört, så följ oss så kanske vi delar dina bilder också!

Du vet väl att Offerta kan hjälpa till med mer än bara Instagram-tips?

Som ansluten till Offerta får du tillgång till tusentals kunder och uppdrag, kan hantera och organisera dina leads på ett enkelt och smidigt sätt i vårt digitala säljverktyg och dessutom skicka offerter med automatisk läskvittens och chatta med kunder direkt i ditt inlogg. Vi ger dig alltså inte bara kunder utan också ett digitalt verktyg anpassat för tjänsteföretag som ser till att chanserna att kunderna anlitar just dig ökar avsevärt.

Anslut ditt företag idag! Gör en intresseanmälan nu.

Lycka till!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.