Tips & guider

Hantverkare fikar ju bara - 6 orättvisa myter om hantverkare

2023-09-18

Fika för hantverkare med bullar, hammare och skiftnyckel ligger på ett arbetsbord i trä
Hantverkare sitter bara och fikar

En gammal myt som klär sig i skämtsamma ordalag när man talar om hantverkare, men stämmer detta? Nej. Självklart inte. Det är få som arbetar så hårt och sliter så mycket med kroppen som hantverkare. Visserligen syns det kanske mer när en hantverkare unnar sig en kaffe och en bulle eftersom de inte kan gömma sig bakom en skärm som en annan kontorsråtta. Sedan är det ju så att pauser i arbetet höjer effektiviteten så OM det vore så att folk tycker att hantverkare fikar för mycket kanske det är dags för lite ”se & lär”. Mellan kaffet och bullen byggs det ju faktiskt ett helt nytt hus, det ni.

Hantverkare tar hutlösa priser

Precis som i resten av marknadsekonomin styrs priset av utbud och efterfrågan. Att priserna ser ut som de gör utan baseras på många olika faktorer. Glöm inte heller att expertis och rätt material har en prislapp och kvalitet alltid lönar sig i längden. Många brukar ångra sig efter att ha anlitat en allt för billig entreprenör när de blir tvungna att åtgärda kostsamma fel och problem senare.

Hantverkare är otrevliga och stökar ner

En professionell hantverkare som tar sitt arbete och sina kunder på allvar lägger stor vikt i god service, som är lika stor del av arbetet som det utförda arbetet. Att göra någon obekväm eller vara slarvig ger knappast fler kunder. Däremot kanske det finns en "kulturkrock" i hur man pratar och kommunicerar som kan addera till denna fördom. Bra hantverkare är dock båda ordentliga och trevliga, det handlar bara om hur man är van att uttrycka sig.

Hantverkare kommer alltid för sent

Hantverkare går ofta upp väldigt tidigt - runt klockan fem - och beger sig mot din hemadress (det är därför du ofta ser dem äta lunch redan vid elva) Därtill arbetar många helger, kvällar och hela dagar för att bli klara med olika projekt snabbt och bra. Hur man disponerar sin tid på rätt sätt kanske skiljer sig något från de som arbetar 9-17:00 till punkt och pricka, men att hantverkare mer än andra skulle komma för sent känns som en seglivad myt.

Hantverkare jobbar inte hela sina pass och är fuskbyggare allihopa

Det finns tyvärr många som utger sig för att bygghantverkare, men som inte är det. Därför är det extra viktigt att kontrollera firman innan du anlitar dem. Med Offerta blir det lite enklare att sortera ut de vettiga företagen. Hos oss kommer du i kontakt med firmor som är kontrollerade för f-skatt, är skuldfria och innehar rätt behörigheter. Du kan enkelt och kostnadsfritt jämföra olika företags offerter, referenser, omdömen och andra viktiga certifikat som de bör ha för just ditt projekt. Tryggt, smidigt och enkelt!

Bra hantverkare behöver inte digitala tjänster för att hitta kunder, de har redan fullt upp!

Idag läser 88% omdömen om en produkt eller tjänst före de tar ett köpbeslut och 8 av 10 känner sig tryggare om ett företag har en hemsida. Kunderna finns idag på internet och ju enklare ett företag gör det för dem att snabbt kunna jämföra och ta ett beslut desto mer har de att vinna. För att vara konkurrenskraftig är det inget annat än ett måste att företagen finns online och att användarna kan läsa omdömen eller enkelt ta reda på om de har de behörigheterna som krävs - speciellt när det kommer till en hantverkare.

Att enkelt kunna hitta företag, jämföra omdömen, referenser, behörigheter, profiler, offerter, chatta med företag och ta emot digitala offerter är extremt bekväm, och tryggt för kunderna, för att inte tala om hur proffsigt och modernt det känns. Är ett företag inte digitalt eller kan erbjuda detta till sina kunder är det hög tid för dem att överväga det. Och med Offerta får de allt det och lite till!

Anslut dig till Offerta

Är du en av hantverkarna som oförtjänt slåss mot alla fördomar och är redo för vettiga kunder? För många kunder är förtroende viktigt för att känna sig bekväm med att anlita en firma. Genom att vara ansluten till Offerta kan kunden jämföra dina omdömen, dina certifikat, offerter och tidigare jobb mot andra företag. Anslut dig till Offerta och gör det enklare och tryggare för dina kunder att välja just ditt företag.

Hör av dig så berättar vi hur du enkelt får tillgång till massor av validerade och kontrollerade uppdrag i ditt närområde.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.