Kundberättelse

”Precis när jag skulle gå ur började jag få massor av uppdrag" ”

2023-09-18

Ägaren för Grasso mur och puts iklädd arbetskläder sitter i byggställning och ler

För Antonio Grasso är arbetet säsongsbetonat, vilket innebär att han vintertid oftast får mycket fritid. Då passar han gärna på att resa, och nu har han äntligen råd att utforska ännu mer av världen.

Viljan att driva eget

Antonio Grasso har varit egenföretagare mer eller mindre hela sitt vuxna liv och har 26 års erfarenhet inom byggbranschen. Redan som 14-åring i hemlandet Italien fick han lära sig det yrke som han har än i dag, murning samt mur- och fasadputsning. I sina unga år var han anställd av sin pappa, men satsade sedan på att starta sitt eget.

– När jag flyttade till Sverige för sex år sedan ville jag fortsätta driva eget företag. Det har jag gjort hela mitt liv, så det finns inget annat alternativ för mig. För att lära mig hur allting fungerar inom mitt yrkesområde här i Sverige tog jag först anställning ett år, och sedan startade jag upp min egen verksamhet, säger Antonio.

Det rådde med andra ord inga tvivel kring om Antonio skulle starta Grasso Mur & Puts eller ej. Han berättar att det är svårt att arbeta som anställd när man har så lång vana av att vara egenföretagare.

– Jag vill styra saker själv; bestämma hur jobbet ska göras, vilka tider jag ska arbeta och om jag ska vara ledig någon dag. Jag tycker inte om när andra bestämmer över mig, skrattar Antonio.

En kämpig början

Att starta och driva företag i Sverige menar Antonio inte har varit några problem – det skiljer sig inte mycket från hur det fungerar i Italien. Däremot var det första året ganska kämpigt, berättar han.

– Jag hade inte jättemånga uppdrag under den första tiden, så när Offerta kontaktade mig och vi hade ett intressant samtal bestämde jag mig för att prova deras tjänster en period. I början gick det däremot inte så bra som jag hade förväntat mig, så jag hade bestämt mig för att avsluta avtalet. Men precis när jag skulle göra det så började jag få massor av uppdrag, och sedan dess har det gått jättebra.

Planerar för semester

Antonios arbete är säsongsbetonat och vintertid utför han sällan några uppdrag. Då planerar han istället för kommande projekt med kunder och passar på att ta semester.

– Jag tycker mycket om att resa tillsammans med min familj, och åker gärna till Italien över julen. Och till Mexiko och Sydamerika, det är mina favoritresmål. Det har gått allt bättre och blivit mer och mer jobb de senaste åren, så nu när jag tjänar mer pengar kan jag passa på att göra ännu fler roliga saker på min fritid. Som att resa mer med familjen, till exempel!

Anslut ditt företag till Offerta

Skicka en intresseanmälan
Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.