Kundberättelse

När pandemin startade tillhörde alla anställda i Michaels företag riskgrupp

2023-09-18

Medicinsk mask ligger på träbord

Hur driver man företag under pandemin när alla anställda är i riskgrupp? Vad är avgörande för att en företagsidé ska fungera och vad är det tuffaste med att vara egenföretagare? Vi pratade med Michael som driver företaget Goveteran Kommanditbolag.

Hej Michael, berätta om ditt företag Goveteran Kommanditbolag!

Jag driver ett rikstäckande bemanningsföretag där all personal är äldre. Affärsidén är att vi hyr ut pensionärer som levererar tjänster till både privatpersoner och företag. All vår personal är i åldrar från 55 år och uppåt och de tar jobb som elektriker, rörmokare eller trädgårdsmästare t.ex. Vi är ett så pass växande företag att vi öppnar på nya orter, idag har vi ungefär 400 personer anslutna som utför jobben!

Hur länge har ni varit anslutna till Offerta?

Vi har varit anslutna till Offerta i ungefär 5 år. Tidigare annonserade vi mycket i gratistidningar, men så fick vi kontakt med Niclas och er och det visade sig snabbt att Offerta var en bättre investering.

Varför ville du bli egenföretagare?

Jag har varit i bemanningsbranschen sen den blev laglig på 90-talet och då tyckte jag att det var lite åldersfixerat på arbetsmarknaden. Alla skulle helst vara 33 år för att anställas, samtidigt som det fanns de som var 63 år med en enorm erfarenhet och kompetens. Att starta Goveteran Kommanditbolag var en reaktion på att arbetsmarknaden inte fungerar så bra för de som är över 50 år. Det fanns inget liknande företag då för 15 år sen så vi blev det första bolaget med seniorbemanning!

Vilka typer av uppdrag tycker ni bäst om?

Städning, trädgårdsarbete och lättare byggjobb. Det beror helt enkelt på att det är inom de områdena vi har flest anställda på privata kundsidan.

Hur har Offerta påverkat ditt företag?

Offerta har ökat kvaliteten på de förfrågningarna vi får in och de förfrågningarna finns utanför vårt befintliga nätverk. Vi skickar ju nyhetsbrev till alla våra kunder och kundernas nätverk, men Offerta är helt utomstående. Vi ligger mellan 40-60% chans att få affärerna vi svarar på så ungefär varannan förfrågan leder till en ny kund. Offerta breddar alltså vår kundbas och det fungerar bra. Det är ofta så att den som beställt en tjänst från oss inte har tänkt på att det kommer just en pensionär. Men det upplevs positivt - kunderna får proffsig hjälp på kort varsel och så brukar de bli glada över att få gynna pensionärer som har låg pension.

Hur har det varit att driva företag under pandemin?

Det har påverkat oss på så sätt att vi har breddat den demografiska populationen som jobbar hos oss. Hade vi pratat för ett år sen hade vi bara jobbat med pensionärer, men när coronan kom och alla över 70 skulle hålla sig hemma såg vi att vi inte skulle klara av vårsäsongen när vi tittade i vår orderbok. Så vi sänkte åldersspannet och anställde personal som stod utanför riskgruppen. Men eftersom rut- och rottjänster går bra trots pandemi har vi haft mycket förfrågningar så det har rullat på. Sen så levererar vi jättemycket desinficeringsmedel när vi städar, det är också en skillnad sen pandemin!

Vad är det bästa med att driva eget?

Det är egentligen glimten i ögonen man får av en kund när de tackar för ett bra jobb. Eller den personal som precis fått ett jobb eller varit på ett roligt uppdrag. Den blicken är det bästa med att driva eget.

Vad är svårast?

Det är det faktumet att det finns jättemånga som vill jobba för oss medan vi vill hitta personal som överträffar kundens förväntningar i leveransen, personal som är lite duktigare än vad kunden har förväntat sig.

Har du något tips till andra som funderar på att starta företag?

Ja, det är att ha en bra plan. Planeringen är allt. Starta inte företag på volley utan planera och strukturera upp innan ni kör igång. Det är det viktiga.

Varför tycker du att man ska ansluta sig till Offerta?

För att priset på Offertas tjänster understiger den affärsnyttan man får. Man får större affärsnytta än man behöver betala för. En bra return of investment alltså. Vi är väldigt nöjda!

Driver du företag och vill ha stöd, tips eller fler kunder? Här kan du läsa mer och ansluta dig till Offerta!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.