Tips & guider

Framgångsrika företag behöver inte be om omdömen - eller?

2023-09-18

Företagare arbetar med att samla in omdömen från nöjda kunder för att bygga upp ryktet kring sitt företag

Kanske har du varit där, i en jobbperiod där ditt schema är fullspäckat och rekommendationer från kunder leder till nya jobb. Varför skulle du behöva samla omdömen online? Det har du ju aldrig behövt förut. Faktum är att det som vi på Offerta ser att framgångsrika företag ofta har gemensamt, snarare än fulla scheman, är just sina goda omdömen med allt som det medför. Låt oss reda ut varför!

Ett förtroendeingivande företag

Goda omdömen är något som för många är helt avgörande vid val av tjänsteföretag. Det tyder på att ni är både trovärdiga och pålitliga. Men även sökmotorer som Google värderar höga betyg. En successiv ström av goda online-omdömen är att bli kompis med algoritmen vilket gör att du syns när kunder söker. Det bygger upp er varumärkesidentitet och ger er ett positivt avstamp som tyder på ett förtroendeingivande företag, något som aldrig hade varit möjligt med endast muntliga rekommendationer.

Friheten att kunna välja vilka jobb du vill ta

Självklart är goda omdömen jätteviktigt för att framtida kunder ska välja ditt företag till sitt projekt, men också för att kunder ska bli valda av dig. Att ha en ordentlig digital omdömes-historik ökar chansen till att fler väljer just ditt företag, vilket i sin tur ger dig friheten att av alla jobb som kommer in - kunna välja det som du känner att du är bra på. På så vis undviker du de jobb som känns mindre lönsamma, och kan istället välja att fokusera på de jobb du helst vill ha.

Ett jämnt arbetsflöde och en trygg arbetsbelastning

Att vara ett företag med nöjda kunder skapar frihet på flera sätt, jobbförfrågningar som kommer in i en jämn takt ger dig möjligheten till framförhållning och planering. Hur vill du att dina arbetsdagar ska se ut? Omdömen öppnar upp för att fler ska välja just ditt företag till sitt projekt, så ta tillfället i akt och sprid ut jobben. Utnyttja ditt goda rykte och berätta för kunden när du har tid. Ett bra företag är kunden villig att vänta in.

"Min erfarenhet sen vi anslöt oss till Offerta är att vi har blivit kända inom golvläggning och golvslipning, tack vare att alla våra kunder lägger betyg på hur vi utfört arbetet. Det är kunder som frågar efter oss, vilket inte hände förut. Nu har vi som ett namn, som folk känner igen."
- AGV Golv


Med goda digitala omdömen kan du välja vart du vill jobba

Att vara omtyckt av tidigare kunder leder till sist till att inte behöva säga ja till vilket pris som helst. Det är upp till dig var du vill att din arbetsplats ska vara de närmsta veckorna. Sätter det käppar i hjulen att behöva åka långt till och från kunden, välj ett jobb närmare dig. Är du ansluten till Offerta kan du välja att bevaka de uppdrag som dyker upp nära där du själv är.

Omdömena gör att du inte glöms bort

Man vet aldrig när jobbflödet bromsas in. Förhoppningsvis aldrig, men om det händer vill du inte stå utan en trygg historik att luta dig mot. Vikten av goda omdömen online väger kanske extra tungt här, när du behöver få in nya kunder. Dokumenterade omdömen försvinner inte utan ligger alltid kvar som en inbjudan till nya jobb.


Att framgångsrika företag inte skulle behöva omdömen är alltså inte sant, omdömena är snarare något du behöver för framgång. Inför att bygga upp din omdömesbas av verifierade omdömen, varför inte satsa på ett verktyg som ger dig ännu mer? Med en digital företagskompis som Offerta når du ut till nya kunder, får ett jämnt arbetsflöde, möjlighet till både framförhållning och planering - och en stark rekommendationsvägg att luta dig mot, såklart.

Här kan du ansluta dig till oss.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.