Tips & guider

Undvik misstagen som nystartat företag

2023-09-19

Gammeldags marknadsföring, en tom lapp hänger på ett träd

Lär dig undvika de bekymmer som drabbar många företagare. Vi listar här fem av de vanligaste misstagen som ligger till grund för ett företags konkurs:

En ohållbar affärsmodell

Det är väldigt viktigt att börja med en stark affärsmodell då man ska starta ett företag. Affärsmodellen spelar en viktig del i grunden för ett företags framgång, så saknas en bra affärsmodell kan det bli svårt att få företaget att överleva.

Tycker du det är svårt att komma igång eller att få till en bra affärsmodell så kan du vända dig till NyföretagarCentrum Sverige för rådgivning. De hjälper och stöttar nystartade företag och kan hjälpa dig öka chanserna att ditt företag kommer att överleva den tuffaste perioden i början.

Brist på fokus

Ett av de vanligaste misstagen som nya företagare gör är att de spenderar sin tid och fokus på att försöka lära sig varje liten del av företagets drift och försöker göra allt själv. Det kan i början vara tufft ekonomiskt och att anlita mer personal kan kännas läskigt. Men du kan spara mycket värdefull tid på att leja bort exempelvis delarna ekonomi och marknadsföring vilket sparar dig pengar i slutändan.

Dåligt tålamod

För många nystartade företag kan de första månaderna eller till och med de första åren gå lite långsammare än vad man kanske hade hoppats på. Då är det viktigt att inte bli för otålig och ge upp, och komma ihåg varför man startade sin egna firma från första början. Att starta ett nytt företag och få det att fungera kräver tålamod.

Brist på pengar

Finansieringen är en väldigt viktig och nödvändig del då man ska starta ett nytt företag. Tar pengarna slut för tidigt så är det svårt att komma tillbaka från det. Det är därför viktigt att ha bra koll på sin ekonomi, sätta en budget och sen hålla sig till den budgeten. Utan pengar kan företaget tyvärr inte överleva. Så tänk efter vad företaget faktiskt behöver i början. Kanske man kan skippa ett dyrt kontor och en företagsbil under den första tiden?

Dålig marknadsföring

Inget företag klarar sig på lång sikt om man inte kan nå ut med sina produkter eller tjänster. Kunderna kommer inte att dyka upp självmant, så därför är det viktigt att jobba för att hela tiden synas. Utan kunder står du också utan inkomst och om ditt företag har omkostnader att täcka så kan detta vara förödande. Marknadsföring är därför en stor och viktig del för ett nystartat företag.Oavsett om det är så att man vill styra sin egen tid mer, få en högre inkomst eller kanske bara har en väldig tro på sin idé så är det oftast en tillräckligt stor drivkraft för att kämpa på med sitt nystartade företag. Om företaget inte går så bra som man önskar kan det vara värt att göra någon typ av förändring för att öka antalet kunder och därmed vinst. Men vad ska du då göra för att nå ut till dina potentiella kunder som ny företagare?

Den som hade kunnat ge ett definitivt svar på den frågan hade suttit på guld, men ett enkelt sätt att nå fler kunder är att ansluta sig till Offerta. På vår hemsida har vi en digital marknadsplats där riktiga kunder lämnar offertförfrågningar och företagare kan besvara dessa med offerter. Fungerar det? Ja. Vi förmedlar fler än 80 000 förfrågningar varje år. Se vilka som finns inom din bransch just nu.

Vill du veta mer? Lämna en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.