Tips & guider

Därför tackar Daniels företag ja till småjobben

2023-05-30

Ägaren Daniel till PRO VVS arbetar i ett badrum

Daniel Nilsson driver VVS-företaget PRO VVS Stockholm AB sedan 2020. Med utgångspunkt i Åkersberga hjälper de privatpersoner och företag med allt från mindre servicejobb till större kök- och badrumsrenoveringar. Vi pratade om värdet av att tacka ja till ett "småjobb" och vad man ska tänka på när man startar upp som egenföretagare.

Hej Daniel! Berätta om ditt företag!

Vi verkar inom VVS och byggbranschen och har varit igång sen september 2020! Vi utför allt från enklare servicejobb som installation av en varmvattenberedare, till hela badrums- eller köksrenoveringar. Idag samarbetar vi med flertalet byggföretag och tillsammans hjälper vi varandra att ta in jobb.

Vad är det bästa med att driva eget och vad var det som fick dig att våga satsa?

Jag hade varit intresserad av att driva eget företag en längre tid. Dels lockade utmaningen, men chansen att få påverka min vardag mer än som anställd och driva något efter mina egna värderingar var något som jag verkligen värdesatte. Att driva företag är inte det lättaste alla gånger men fördelarna väger upp, och att kunna påverka sina egna arbetsdagar så enormt är guld värt.

Vilka typer av uppdrag tycker du bäst om?

Alla uppdrag är intressanta. Det är att lösa en kunds problem som jag tycker mest om, att möta en nöjd och glad eller lättad kund efter ett avslutat jobb ger den bästa känslan. Så både stora som små jobb är värdefulla!

Vad skulle du beskriva är ett småjobb?

Ett ”småjobb” för oss innebär exempelvis ett blandarbyte, att montera en vattenutkastare eller att byta WC-stol.

Varför är den typen av jobb värda att tacka ja till?

Ett väl utfört ”mindre” arbete leder allt som oftast till fler större projekt eller mer jobb. Vi har exempelvis i ett första skede bytt ut en varmvattenberedare för att sedan fått utföra en hel badrums- och hallrenovering.

Vad finns det för fördelar med småjobben?

Eftersom ett småjobb tar mindre tid än vad exempelvis en hel badrumsrenovering gör, blir det att vi genom de mindre jobben träffar en större mängd kunder på kort tid än vi gör vid större jobb. Vissa av de kunderna har sedan som sagt blivit återkommande där vi utfört flertalet arbeten över tid, men ofta tipsar de oss också vidare till sina grannar eller till släkt och vänner. Så en stor fördel med att tacka ja till småjobben är att de bidrar till fler kundmöten, och många kundmöten innebär i sin tur chans till fler rekommendationer som bidrar till nya jobbmöjligheter!

Hur länge har du varit med i Offerta och hur kommer det sig att du gick med?

Vi anslöt oss till Offerta i september 2020. Tanken var att nyttja Offerta som en språngbräda det första året när vi var nystartade för att komma igång ordentligt, men så blev vi kvar.

Hur kommer det sig att ni stannade kvar?

För det trygga flödet av jobb. Idag skulle jag säga att vi använder Offerta när vi har det lite lugnare mellan projekten för att fylla igen luckor utan jobb, eller när vi ser att det dyker upp något kul projekt som vi vill vara med och utföra.

Skulle du rekommendera andra småföretagare att ansluta sig till Offerta?

Absolut skulle jag rekommendera Offerta, både nystartade som etablerade kan alla använda sig av Offertas tjänster. Sen ser jag en större fördel för nystartade att ansluta sig. Dels för att komma ut på marknaden på ett smidigt sätt men främst för att få ta del av arbeten som nystartade företag annars inte nås av.

Har du några övriga tips till andra som funderar på att starta eget?

Att driva företag är en balansgång, och skillnaden mellan en nöjd kund och en besviken kund är hårfin. Se därför till att inte ta på er för mycket jobb, skynda långsamt och försök se långsiktigt och inte kortsiktigt.

Är du i startgroparna med ditt företag? Då kan det vara skönt att få hjälp att knyta kontakt med de första kunderna. Här kan du ansluta dig till Offerta.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.