Tips & guider

9 snabba för dig som vill starta eget företag

2023-10-17

Rymdraket lyfter mot himlen, visualisering av att starta eget företag

Hur bestämmer man sig för att våga starta företag? Vad har man att vänta sig den första tiden och hur påverkas man egentligen när hela världen går igenom en pandemi? I samband med internationella kvinnodagen vill vi passa på att lyfta en av Offertas anslutna kvinnliga företagare, Olga, genom 9 snabba frågor och svar för dig som funderar på att bli egenföretagare!

Hej Olga! Vill du berätta om ditt företag?
Mitt företag heter Hofastighetsutveckling. Vi jobbar med nybyggnation, ombyggnad och tillbyggnad, samt med renovering av fastigheter!

Vad var det som gjorde att du vågade satsa och starta företaget?
Eftersom jag verkligen ville driva företag inom det här ämnet såg jag det som att jag behövde ta chansen när den dök upp! Jag kom också fram till att jag ville ha möjligheten att styra mitt arbetsliv på egen hand, då är egenföretagare en bra väg att gå.

Varför ville du bli egenföretagare?
Jag har under hela mitt vuxna liv sysslat med renovering, samtidigt som jag alltid velat driva företag. Så att slå ihop det, att ta mitt intresse vidare och bygga åt kunder passar mig perfekt!

Varför anslöt du dig till Offerta?
Efter att jag upptäckt Offerta-plattformen och satt mig in i hur de arbetar med företag så anslöt jag mig. Offerta ger mig verkligen bra möjligheter att utveckla mitt företag och ge mig nya kunder.

På vilket sätt har Offerta påverkat ditt företag?
Mitt företag har nått nya nivåer. Både i hur vi jobbar men också genom att vi fått många nya kunder som i sin tur ger oss goda rekommendationer.

Hur har du som egenföretagare påverkats av pandemin?
Jag har faktiskt inte påverkats så mycket! Jag tror på att om man är bra på sitt jobb och utför varje arbete med hög kvalitet så kommer det alltid att finnas jobb.

Vad är det bästa med att driva eget?
Det bästa är att jag har friheten att välja mina kunder och vilka jobb jag vill ta.

Vad har varit svårast?
Det var svårast i början. Som nystartat företag var det svårt att få tillit, att bevisa att vi verkligen gjorde ett högkvalitativt arbete innan vi hade referenser från tidigare jobb. Jag tror det är så för de flesta företag till en början, men det är bara att hålla ut, det blir bättre.

Har du några råd till andra som funderar på att starta företag?
Tro på dig själv och satsa! Och kom ihåg att alla företag går igenom upp och nedgångar, det hör till.

Driver du företag eller funderar på att våga satsa på företagsdrömmen? Om du vill kan du göra som Olga och ansluta dig till oss på Offerta, då når du enkelt ut till kunder samtidigt som du får stöd och hjälp av oss genom hela säljprocessen via våra Success Managers. En rivstart för ditt företag! Här kan du ansluta dig till oss.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.