Tips & guider

5 orättvisa myter om flyttbranschen

2023-05-31

Trasigt porslin i flyttkartong
Myt 1 – Det blir alltid dyrare än planerat

Många kan vid första anblicken tycka att flytthjälp verkar dyrt. Opålitliga firmor försöker därför locka kunder med ett lågt pris för att vinna affären. Firmor som anger ett avsevärt lägre pris eller begär kontant betalning bör undvikas. Kom ihåg att jämföra flera offerter och titta efter vad som ingår. Vissa erbjuder fast pris medan andra timpris och ibland ingår tex flyttkartonger eller emballage i priset. Kunder glömmer ibland ange om de har extra mycket som ska flyttas –  ett fullt källarförråd eller en vind som också ska med påverkar givetvis priset. Utan att ha alla korten på borden är det självklart svårt för firman att lämna ett rättvist pris.

Myt 2 – Ingen kontroll och svart arbetskraft

Tyvärr finns det fortfarande problem i flyttbranschen med oseriösa firmor som anlitar svart arbetskraft, struntar i rätt försäkringar och trafiktillstånd.  Det gör att priserna pressas och seriösa firmor med kollektivavtal och tillstånd som sköter pappersarbetet ibland får svårt att klara sig. Tack vare det utökade rut-avdraget som även inkluderar flyttjänster har många firmor fått det enklare samtidigt som efterfrågan på dessa tjänster hela tiden ökat. På Offerta välkomnar vi endast  skuldfria firmor med F-skattsedel och transporttillstånd vilket gör att seriösa firmor aldrig behöver prispressas av opålitliga aktörer på marknaden.

Myt 3 – Man kan lika gärna be familjen om hjälp

Visst är det gratis att be familj och vänner om hjälp men alla har inte den möjligheten. Särskilt inte om man flyttar till en annan stad eller har extremt mycket att flytta. Det kan dessutom tära på relationen att be familjen om flytthjälp när de kan ha svårt att säga nej. Vänner och familj saknar också erfarenhet av hur man bär på rätt sätt eller undviker skador. Flyttfirman gör dessutom jobbet snabbare och ni undviker familjefejder om vem som dragit det tyngsta lasset. Ofta behöver man hyra lastbil för en ganska stor summa vilket ingår hos flyttfirman, dessutom gäller rut-avdraget både för flytthjälp och flyttstädning. Så det är väl egentligen inget att bråka om?

Myt 4 – Det finns inga garantier om något går fel eller sönder

Seriösa flyttfirmor har ansvarsförsäkring som täcker om något händer med dina saker, under transporten vid själva flytten eller om något händer personalen.  Dessutom har duktiga flyttfirmor erfarenhet av hur man flyttar tunga möbler utan att skada vare sig själva eller föremålen. Om olyckan är framme är de flesta företag måna om att se till att du blir kompenserad på rätt sätt. Tyvärr råkar även flyttfirmor ut för oseriösa kunder som försöker lura till sig ersättning för saker som påstås gå sönder.

Myt 5 – De som jobbar är lata och långsamma

Flyttbranschen kantas av många fördomar, tex att personalen är lata eller extremt långsamma för att kunna debitera extra. Det kunde inte vara mer fel då de flesta anställda på flyttfirmor jobbar hårt för att få företaget att gå runt. De springer dagligen upp och ner i trappor med kartonger och boklådor på ryggen. Att flytta tunga flyglar, kassaskåp eller ett piano fyra trappor upp utan hiss hör också till jobbet. Vilket gör det svårt att kalla dessa kämpar varken lata eller långsamma. Själva får vi mjölksyra i benen av att tänka tanken.Är du i flyttbranchen och får oförtjänt slåss mot oseriösa aktörer och vill ha sund konkurrens? På Offerta tar vi bara in flyttfirmor där alla papper är på plats och vi hjälper dig att vinna kunder från dag 1. Gör en intresseanmälan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa ditt företag!

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.