Tips & guider

3 orosmoln alla hantverkare känner igen

2023-05-31

Gråa moln över ett fält visualiserar farhågor kring att driva företag inom bygg

Att jobba inom byggbranschen kan vara tufft både fysiskt och mentalt, för det är inte bara ett stundtals tungt arbete utan det krävs även mycket för att få ett byggföretag att gå runt med vinst. De allra flesta oroar sig för att ekonomin ska dala och för många företagare innebär ett sämre inflöde av nya uppdrag att lönsamheten direkt sjunker. Det går ofta inte att planera för plötsliga jobbpikar eller få in nya uppdrag just när det är lugnare vilket många ser som stora problem i branschen.

Orosmoln 1 – Dålig ekonomi och låg lönsamhet

Som företagare är ekonomin i ständig fokus och rädslan för låg lönsamhet är stor. I tjänstebranschen handlar lönsamheten många gånger om att sätta rätt person på rätt plats. Den viktigaste aspekten för lönsamheten är att kvaliteten hela tiden är på topp så att företaget kan få in nya kunder och bygga upp ett stabilt rykte. När lönsamheten sjunker handlar det ofta om otydlighet kring varför eller vad som ska utföras, vilket skapar en osäkerhet hos kunden. Att jobba med tydliga projektdeadlines och hela tiden upprätthålla en dialog med kunden är ett bra sätt att undvika osäkerhet. Kunder som känner sig delaktiga i projektet kommer också tillbaka och vill köpa mer vilket blir mer lönsamt på sikt.

Vad offerta kan göra – På Offerta kan du välja att bevaka exakt de uppdrag och projekt som du är riktigt bra på. Genom att välja att bara verka lokalt kan du också spara in på både drivmedel och tid på långa körningar. I vårt crm-system kan du dessutom tydligt se var i varje projekt ni befinner er med respektive kund och på så sätt enkelt få koll på lönsamheten.

Orosmoln 2 – Ni hinner inte med allt som ska göras

Ett stort problem för många byggare är att det inte går att planera för rejäla jobbtoppar och att stressen blir för stor. När det är svårt att reglera inflödet av jobb på ett sätt som är hållbart kan rädslan för att jobben ska sluta komma in, göra att ni tar er an för många uppdrag. Förutom stressen av att ha för mycket på bordet och svårigheterna att hitta rätt kompetens leder det i slutändan till att arbetet som utförs inte håller den kvalite ni vill. Det påverkar slutresultatet när man tvingas kompromissa med yrkeskunnandet.

Vad Offerta kan göra – Tack vare att Offerta specialiserat sig på att hjälpa kunder att hitta proffsiga hantverkare finns det enorma fördelar jämfört med traditionell marknadsföring. Vi garanterar en konstant ström av nya uppdrag där du som företagare kan välja och vraka bland kunderna och aldrig behöver känna stressen över att uppdragen ska sluta dyka upp.

Orosmoln 3 – Osäkert inflöde av uppdrag

En del hantverkare anser fortfarande att de enbart kan förlita sig på jobb från rekommendationer.  Det finns också en övertro till att varken marknadsföring eller recensioner från nöjda kunder behövs på grund av ett bra rykte. Men företagare som enbart förlitar sig på rekommendationer upplever ofta oplanerade arbetstoppar där personalbristen kan bli akut, samtidigt som de har det knivigt när det gäller att få in nya uppdrag när det är lugnare och kunderna behövs som mest. Självklart ska du som företagare vara stolt över att någon rekommenderar ditt företag. Men behovet av att jämföra olika tjänster och ta del av andra människors subjektiva uppfattning är idag viktigare än någonsin. Digitala tjänster och recensioner online är en typ av digitala rekommendationer som vi kommer se mer av när vi lever allt mer individuella liv och saknar specialkontakter till hantverkare.

Vad Offerta kan göra – På Offerta ger du kunderna möjlighet att hitta ditt företag på fler sätt än tidigare och till en klart lägre kontaktkostnad än traditionell marknadsföring. Genom att kunderna kan recensera och rekommendera ditt företag kan andra hitta er vilket inte bara kommer öka ert inflöde av nya uppdrag utan också vara en försäkring  om marknaden skulle svalna.

Ett av Offertas största uppdrag är att förse våra kunder med nya uppdrag inom den bransch de verkar inom och hjälpa till med att planera framåt för att slippa stress, låg lönskamhet, dålig ekonomi och osäker tillgång på nya jobb. Fortfarande inte övertygad?  Skapa ett gratis konto och se vilka uppdrag som finns inom din bransch här.

Därför ska du välja Offerta
Få fler kunder
Ta del av uppdrag i din bransch och region via vår app. Välj själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.
Kvalitetssäkrat
Vi kontrollerar alla förfrågningar och alla företag som vill ansluta sig till oss. Tryggt för både dig och dina kunder!
Service i världsklass
För att säkra att du får ut maximalt av vår tjänst får du en egen personlig coach som guidar och hjälper dig.