Hus & Miljögruppen i Svealand AB logo

Hus & Miljögruppen i Svealand AB

4.2
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Halv stjärna
(5)
Hus & Miljögruppen i Svealand AB - Kontaktperson
Kontaktperson

Lennart Andersson

+46703707797

Adress

Box 483

76124 Norrtälje

illustration-list-check

Godkänd för F-skatt

illustration-list-check

Registrerade för Moms

illustration-list-check

Skuldsaldo 0 kr

illustration-list-check

Godkänd kredithistorik

Medlem på Offerta.se sedan
2011

Hus & Miljögruppen AB är det lilla företaget med djup och bred kompentens, inom områdena bygg & konsult och fastighetsunderhåll. Vi som jobbar i företaget har alla lång erfarenhet inom dessa områden. Sedan ett några år tillbaka utför vi även arbeten av skilda slag åt bostadsrättsföreningar, bl.a. underhållsplaner. Eftersom vi från begynnelsen kommer ifrån fuktbranschen, vet vi vad som är gångbart gällande såväl materialval som byggnadskonstruktioner. Att beräkna tekniska livslängder på material, för att yrka på rätt belopp i en fastighetstvist ingår i alla typer av skadeutredningar. Den kompetensen har alla i företaget. Därifrån till att upprätta underhållsplaner är steget inte långt. Här kommer verkligen vår bakgrund och breda branschkunskap till användning.

Vi utför följande:

  • Upprättande av underhållsplaner

  • Statusbesiktningar

  • Projektledning med Bas U

  • Skadebesiktningar

  • Skadeutredningar vid t.ex. fastighetstvister köpare/säljare

  • Föreläsningar för byggnadsentreprenörer i fuktsäkert byggande

  • Föreläsningar för styrelser i Bostadsrättsföreningar och Samfälligheter gällande underhållsbehov och fuktsäkra lösningar i befintliga byggnader

Alla våra besiktningsuppdrag sker under konsultansvar. Vi har företagsförsäkring tecknad i Länsförsäkringar med konsultansvarsförsäkrings del om 120 basbelopp per uppdrag, allt enligt ABK 09. Vi upprättar alltid skriftliga avtal vid samtliga våra besiktnings och konsultuppdrag. Vid projektledning jobbar vi alltid med avtal ABK 09. Vid projektledning åtar vi oss Bas U, vilket innebär att vi tar över ansvar för både arbetsmiljöfrågor, ansvarsfrågor under entreprenadstiden från en beställare, t.ex. en styrelse. Detta faktum är viktigt för en styrelse och som väldigt få har vetskap/kunskap om. Om en arbetsplatsolycka inträffar, i samband med en entreprenad som har beställts av t.ex. en styrelse, så är det styrelsen som är ytterst ansvarig, och då främst ordföranden. Detta kan regleras med att anlita en projektledare och bruka rätt avtal, enligt ovan.

Vi föreläser både för byggnadsentreprenörer (fuktsäkert byggande) och för styrelser i Bostadsrättsföreningar och Samfälligheter. Vi anser det viktigt att sprida vår kompetens ut till just byggnadsentreprenörer och styrelseledamöter. Det är ofta svåra beslut de har att fatta, och med rätt information och med mer kunskap, blir besluten enklare.

Lennart Andersson Byggnadskonsult Hus &Miljögruppen AB

review-person
Jimmy
Hel stjärna
Tom stjärna
Tom stjärna
Tom stjärna
Tom stjärna
Besiktningsman i Stockholm

Fuskbyggare

review-person
Camilla
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Besiktningsman i Enskede, Stockholm

Vi kom i kontakt med Lennart Andersson då vi behövde hjälp med en sviktande balk som behövde inspekteras samt att vi fått in fukt i badrummet. Han var snabb på att återkoppla både med första samtalet, sen en offert som var tydlig och lätt att förstå och därefter ett avtal som var likaså. Efter att det som behövt åtgärdas var klart fick vi ett besiktningsprotokoll som var klart och tydligt. Lennart är oerhört professionell och kunnig och lätt att ha att göra med. Vi kan varmt rekommendera Lennart och Hus & Miljögruppen i Svealand.

review-person
Sofia
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Badrumsbesiktning i Stockholm

En mycket erfaren person inom området felutredning och väldigt lätt att ha att göra med. Lennart kan hantera uppdrag där förutsättningarna inte är perfekta men ändå på ett bra sätt använda sin erfarenhet och kompetens för att göra de bedömningar som går att göra. Jag kan varmt rekommendera Lennart!

review-person
Susanne
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Besiktning av bostadsrätt i Saltsjöbaden, Nacka

Lennart Andersson ringde snabbt upp och lyssnade på ärendet därefter förklarade han professionellt och sakligt hur han kunde hjälpa mig på bästa sätt. Jag fick därefter ett avtal som var tydligt och för mig att ta ställning till. När Lennart sedan kom till objektet så var han oerhört professionell, kunnig, metodisk och en sann diplomat. Han både lyssnade och svarade med väl underbyggda argument. Rapporten som jag fick efter jobbet var mer än jag hade kunnat hoppas på. Korrekt, kunnig och välformulerad! Jag kan varmt rekommendera Lennart Andersson och Hus & Miljögruppen i Svealand.

review-person
Dejan
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Hel stjärna
Besiktning/utlådande gällande vattenskada i Stockholm

Jättebra Byggkonsult som hette Lennart från Hus och Miljögruppen genomförde en mycket professionell besiktning! Med vänlig hälsning Dejan

Svar från Hus & Miljögruppen i Svealand AB
2017-01-13

Tack för omdöme Dejan. Vi på Hus & Miljögruppen AB gör alla vårt yttersta för att uppnå våra kunders mål och önskningar. Vi utför alltid våra uppdrag med största noggrannhet, oavsett typ. Vi jobbar under konsultansvar med allt vad det innebär. Positiv feedback från våra kunder värmer otroligt mycket och är alltid uppskattat. Vänligen Lennart Andersson Byggnadskonsult Hus & Miljögruppen AB

Referensjobb är exempel på uppdrag som företaget har utfört och själva lagt upp i sin företagsprofil.

Notera att företagen själva lägger upp de kvalitetsstämplar de vill berika sin profil med. Offerta gör vissa stickprov, men för att vara säker kan du själv be företaget styrka tillhörighet. På de flesta branschorganisationernas hemsidor kan söka i medlemsregister för att verifiera medlemskap (se länk för respektive stämpel).

AA Soliditet - God kreditvärdighet
AA Soliditet - God kreditvärdighet

AA (Dubbel-A) är den högsta rating ett handels-, kommanditbolag och enskild firma kan få. För aktiebolag krävs det att omsättningen är över 1 miljon och nyckeltalen ligger över branschens genomsnitt

Ansvarsförsäkring
Ansvarsförsäkring

Företaget har en ansvarsförsäkring.

I vilket försäkringsbolag ligger försäkringen?

Länsförsäkringar

Upp till vilket belopp är företaget försäkrat?

10 000 000

ID06
ID06

Obligatorisk legitimationsplikt och närvaroredovisning på byggarbetsplatser i Sverige. Det är ett steg i strävan för tryggare arbetsplatser och minskad ekonomisk brottslighet. För dig som arbetar på byggarbetsplatser innebär det att du måste kunna legitimera dig med ett godkänt ID-kort.