Pris

Vad kostar det att sätta in nya dörrar?

2023-05-31

Mörkgrå dörrar som leder ut, putsad ljusgul fasad och blommande växter

Vad det kostar att sätta in nya dörrar beror självklart till stor del på vilka dörrar du vill sätta in, hur många dörrar du behöver byta ut och vilket förarbete som krävs kring monteringen. Fundera på om det är något mer arbete som behöver göras i samband med ditt dörrbyte. Behöver du till exempel byta dörrkarmar och dörrfoder, få hjälp med håltagning, ändra storleken på dörrposten eller annat inför dörrbytet så kommer kostnaden för projektet att bli märkbart högre.

Pris för nya dörrar

En ytterdörr kan kosta allt mellan 5 000 kronor till närmare 30 000 kronor beroende på om du vill ha en enklare dörr eller en speciell säkerhetsdörr.

Innerdörrar är generellt billigare att köpa in men du istället behöver du ofta flera dörrar. Priset för en innerdörr kan landa på från allt från några hundralappar för en enkel modell upp till 10 000 kronor eller mer för exklusiva innerdörrar.

Övrigt material

Förutom själva dörren bör du räkna in dörrhandtag, dörrkarm och tröskel. Beroende på material och modell kan det kosta någonstans mellan 800 och 2 500 kronor per dörr.

Behövs ytterligare förarbete eller håltagning tillkommer material även för detta.

Kostnad för hantverkare

Vad arbetskostnaden för hantverkare som hjälper dig kommer att landa på beror på hur mycket jobb det är utöver själva bytet av dörren. Att låta en hantverkare byta ytterdörren behöver inte vara så dyrt om materialet omkring är i gott skick och det inte dyker upp så mycket extra arbete.

För ett vanligt dörrbyte kan du räkna på omkring två timmar arbetstid per dörr och mellan 300-700 kronor per timme i arbetskostnad för hantverkaren. Om du byter innerdörrar kan du använda rot-avdraget för arbetskostnaden, avdraget får däremot inte nyttjas för byte av ytterdörrar.

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj