Pris

Vad kostar microcement?

2023-10-25

Blått kök med mörk bänkskiva, rundad fläkt i guld och vitrinskåp fäst på vägg av microcement.

Microcement har fått ett enormt uppsving de senaste åren - en av anledningarna till det handlar faktiskt om priset. Man brukar säga att microcement varken är det billigaste eller dyraste materialet, och det stämmer, däremot finns det faktorer som gör den tunna cementbeläggningen till ett väldigt kostnadseffektivt material - fastän det kostar något mer än vad vanligt kakel gör. Här går vi igenom vad som påverkar priset och varför microcement brukar bidra till en billigare renovering.

Minska den totala renoveringskostnaden

Att renovera sitt drömkök eller badrum är en otrolig lyx. Men alla som har renoverat någon gång vet att det kan ta tid innan det färdiga resultatet finns på plats. Att välja microcement är ett smart drag ur flera sammanhang, prismässigt absolut - men även på grund av tidsbesparingen som det faktiskt också innebär. När du väljer microcement väljer du ett hållbart material med en enorm vidhäftningsförmåga, det är inte det billigaste materialet, men eftersom det går att applicera på de flesta ytor kan du dra nytta av flera fördelar: både tid- och kostnadsbesparing under din renovering.

Microcementens förmåga att fästa på flera ytor gör nämligen att du i väldigt många fall kan hoppa över rivningsarbetet och istället applicera materialet direkt ovanpå det gamla. Till skillnad från klinker eller kakel kräver microcementen heller inget fogmaterial - din renovering resulterar alltså i både färre material- och arbetskostnader.

Få offerter från hantverkare

Lägg ut uppdrag

En renovering som håller över tid

Att välja ett dyrare material innebär ofta en lägre kostnad i längden. De flesta strävar efter att göra hållbara val vid renovering och tack vare att microcementen är enorm motståndskraftigt till repor och slitage är det faktiskt ett väldigt bra alternativ för dig som tänker på både miljön och plånboken. Microcement blir stenhårt när det torkat och klarar av spill, tapp och fukt i både kök och badrum. När du väljer microcement har du alltså investerat i en väldigt hållbar bänkskiva, golvyta eller badrumsvägg som du kommer kunna dra nytta av i riktigt många år - en win-win för både planeten, dig och din plånbok.

Välj ett lämpligt företag

Att välja rätt företag är alltid viktigt ur ett kostnadsperspektiv. En badrumsrenovering exempelvis kräver ett visst antal certifieringar, och kanske kan det vara värt att betala lite extra för ett erfaret företag som garanterat kommer lämna efter sig ett slutresultat som du aldrig behöver göra om. Träffa några olika företag i lugn och ro och välj de som passar just ditt projekt allra bäst. Kom ihåg att alltid komma överens om fast pris eller timpris - och betala först när arbetet är färdigt.

Lägg ut ett uppdrag här och kom igång med din renovering.

Lägg ut ditt uppdrag

Berätta vad du vill ha hjälp med så skickar vi vidare ditt uppdrag till rätt proffs i rätt bransch.

Företag hör av sig

Ditt uppdrag publiceras och du får svar från upp till 6 företag. Helt gratis och utan att binda dig.

Få jobbet gjort
Jämför & välj ett företag som passar dig. När jobbet är klart, hjälp andra genom att lämna ett omdöme.