Guide

Därför ska du välja microcement när du renoverar

2023-10-25

Ljust badrum med väggar i microcement och badkar. Harmonisk inredning med ljusinsläpp från stora fönster.

Microcement, designcement, microtopping, eller microbetong? Oavsett vad vi väljer att kalla det har få missat den tunna cementbeläggningen som kan ge ett badrum, ett kök eller ett golv ett modernt och stilrent uttryck – som dessutom funkar på de flesta underlag och ofta resulterar i en någorlunda billig renovering! Vi reder ut fördelarna med microcement och varför det blivit det självklara materialvalet.

Dra ner kostnaden vid renovering

Microcement är en tunn, cementbaserad blandning som har en så pass stark vidhäftningsförmåga att den fungerar att applicera på de flesta ytor. Det här innebär att du strunta i att riva det gamla kaklet på köksväggen och låta klinkern på badrumsgolvet ligga kvar – förutom att du slipper köpa fogmaterial kan du alltså även bortse från rivningskostnaden.

Få offerter från hantverkare

Lägg ut uppdrag

Ett slittåligt material som håller mot både repor och fukt

Efter torkning blir microcementen stenhård och enormt motståndskraftig till repor och slitage, samtidigt som lacken som appliceras ovanpå cementen gör den helt och hållet vattentät. Det är ett material som därmed fungerar alldeles utmärkt i både kök och badrum, på både väggar och golv och tål tapp och spill utan att kräva för mycket skötsel.

Skärbrädor på träbänkskiva står lutade mot en köksvägg i grå microcement.

Ett material du kan personifiera efter din stil

Det moderna och minimalistiska uttrycket som microcement lämnar efter sig är en stor anledning till att materialet blivit så populärt, men det grå uttrycket som många kanske ser framför sig när man nämner betong är långt ifrån det enda resultatet du kan nå med microcement. Det går faktiskt att nischa materialet efter nästan vilken stil du vill eftersom både färg och appliceringsmetod går att variera.

Microcement i ljusgrå/beige färgton appliceras på golv med en spackelliknande skrapa.

En hållbar investering som är enkel att sköta om

En stor fördel med microcement är att det inte kräver så mycket underhåll som betong eller kakel kan göra. Materialet är lätt att göra rent med de allra flesta typer av rengöringsmedel och tack vare att det är så tåligt mot märken, fläckar och repor blir det en extremt hållbar investering av bänkskiva, golv eller väggar som du kommer kunna dra nytta av väldigt länge.

Har du en stundande renovering framför dig?

Fundera på om microcement skulle kunna vara rätt väg att gå för att få ditt drömkök eller badrum? Hos Offerta kan du be om offerter från flera olika hantverkare, helt gratis. Lycka till med renoveringen!

Be om offert från hantverkare.

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj