Världens läckraste ”trädkoja”

2017-11-22


Det började som ett litet projekt och slutade som ett fullskaligt boende. Läs den fantastiska berättelsen om hur Jim Olsen förvandlade trädkojan hos sin mormor och morfar till ett riktigt drömboende.

Longbranch Cabin

Arkitekten Jim Olson spenderade som barn flera somrar tillsammans med sina morföräldrar ute deras på landställe beläget i det skogsrika området vid Puget Sound. När han började studera arkitektur fick han femhundra dollar av sin far med önskningen att han skulle bygga en trädkoja och detta var starten på det som kom att bli den mest magnifika "trädkoja" vi någonsin vilat ögonen på.

alt

alt

alt

alt

alt

Fascinationen för skogen oss dess magiska omgivning hade väckts redan vid barnsben och nu hade Jim möjligheten att skapa ett utrymme som till fullo fångade upp och tog till vara på dess skönhet. Morföräldrarnas hus brann tyvärr ned, men Jims koja överlevde branden och innästlat bland träden finner vi hans stora lilla trädhus.

alt

alt

alt

alt

alt

Visst väcks en sovande renoveringsbjörn inom en när man skådar detta projekt? Inte nog med att vårt hopp om att en gång få bo i en riktigt lyxig trädkoja har fått nytändning, vi är nu fyllda med inspiration för att ta tag i drömmen.

Söker du efter den rätta arkitekten, hantverkaren eller hemmaproffset för ditt nästa projekt kan du hitta dem hos Offerta. Lycka till!

Arkitekt: Jim Olson
Firma: Olson Kundig
Projekt: Longbranch
Foto: Ryan Patterson

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig