Top 10 kakeltrender

2019-02-11


Ett nytt år innebär nya trender som dyker upp, vilket känns väldigt spännande! Är du sugen på att fixa badrummet eller köket i år? Då kan detta vara till stor hjälp! Vi har nämligen valt att kika på kakeltrenderna för 2019. Använd denna lista som inspiration för ditt nästa renoveringsprojekt.

Först och främst inträffar det en stor kakelmässa vid namn Cersaie i Italien varje år. Där diskuteras många av trenderna för det kommande året och de stora trenderna för 2019 domineras av olika mönster, färger och tolkningar. 2019 blir bland annat ett roligt och kreativt år i kakelvägar:

1. Metallic

Experimentera med något annorlunda i år. Ett kakel som ser metalliknande ut skapar en lyxig och häftig känsla, som ändrar utseende i olika typer av ljus.

01
Foto: Stonefactory

2. Grått kakel

Grå är både en trendig färg och en klassiker. Denna färg tycks aldrig bli omodern, men det är ju för att den är så härlig, stillsam och mjuk. Den passar in lite var som helst och matchar med allt. Fördelen med en ljusare grå färg är också att rummet känns större. En mörkare färg förminskar rummet medan en ljusare öppnar upp.

02
03
Foto: Konradssons Kakel & Interkakel

3. Mönstrat kakel

Mönster fortsätter att vara populärt och att ha ett mönstrat kakel är kreativt och roligt. Mycket snyggt att ha i badrummet men även i köket!

04-2
Foto: Konradssons Kakel & Elle Decoration

4. Vitt kakel

Vitt kakel i kök är definitivt en klassiker och verkar aldrig bli otrendigt. Det ljusar upp rummet och gör att det känns större, samtidigt som det känns fräscht (vilket är en trevlig känsla i både ett kök och badrum). Om du väljer vitt rektangulärt kakel så kan du antingen satsa på en så kallad rak sättning, vilket känns väldigt modernt, eller tegelsättning som känns mer klassiskt.

05
06-2
Foto: Konradssons Kakel & Badrumsdrömmar
(detta häftiga badrum är hemma hos Diane Keaton!)

5. Hexagon

Rektangulärt och kvadratiskt kakel är vanligt och klassiskt. Vill du satsa på något annorlunda och även trendigt så är det hexagon, eller sexkantigt kakel, du ska kolla in. Hexagon fortsätter att vara mycket trendigt på marknaden idag och är mer unikt i sin stil. Att dekorera sitt hem med former är inne nu.

07-1
Foto: Fireclay Tile & Stonefactory

6. Fiskben/Fiskfjäll

Fiskbens- och fiskfjällsmönster är väldigt trendigt och snyggt. Du kan ha det både på golvet och på väggarna, i köket eller i badrummet, i färg eller i enkelt vitt. Endast fantasin sätter gränser!

08---09
Foto: Hus & Hem & Stonefactory

7. Rosa kakel

Något som är nytt och trendigt för 2019 är rosa kakel. Det kommer många kakelnyheter i år där rosa finns med som en av kulörerna, så gillar du färg kan detta vara något för dig! (Psst. Det kan bli jättesnyggt att göra en kombination av både grått och rosa kakel. Det dova enkla grå tillsammans med en färgklick i det rosa - trendigt och snyggt! Även guld/mässingdetaljer är trendigt.)

10-1
Foto: James Geer via Adore Home Magazine & Stonefactory

8. Mosaik

Mosaik enkelt sagt är mönster som skapas av små bitar och är något som fortsätter vara en trend. Möjligheterna med mosaik är oändliga - glittrigt, matt, blankt, färgglatt, dovt, i sten, keramik, glas… Mosaik kommer i de flesta stilar och typer, och eftersom varje bit blir unik i olika färger och former så kan olika dekorativa mönster skapas. Det kan se väldigt häftigt ut i ditt kök eller badrum!

11
12-1
Foto: Stonefactory & Sköna Hem

9. 3D Kakel

3D kakel är kakel med struktur och mönstring som du kan känna. Att ha struktur i kaklet ger ytterligare en dimension vilket gör det ännu mer intressant.

13
Foto: Interni Kakelstudio

10. Rektangulärt kakel

Att ha ett rektangulärt kakel är väldigt stilsäkert, klassiskt och går aldrig ut tiden. Du kan antingen ha plattorna liggande, stående eller växla mellan båda för att skapa ett härligt mönster. Liggande plattor breddar rummet medan stående kan hjälpa det att växa på höjden. Vilken typ du ska väljer beror på hur du vill att man ska uppleva rummet.

14-1
15
Foto: Stonefactory, Kakelgiganten & Colorama


Som ni ser finns det väldigt mycket snyggt att välja på i kakelvägar, endast fantasin sätter gränser!

Om vi har lyckats inspirera dig och du är sugen på att sätta igång med din badrums- eller köksrenovering - skicka in en förfrågan till oss på Offerta redan idag så kommer du i kontakt med en mängd proffs inom renovering för både badrum och kök.

Lycka till med ditt framtida projekt!

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig