Sommarstuga – den svenska drömmen

2017-04-06


Sommarstugan är lite utav en svensk dröm. Vad vore sommaren utan färska jordgubbar, doften av solvarm barrskog och kvällsdopp. Lika mycket som myggmedel är ett måste sena julikvällar längtar många efter att få ha en alldeles egen sommarstuga. I en stuga finns det alltid något att göra och då är det inte bara kortspel och melodikryss vi talar om, utan en stuga måste pysslas om för att må bra.

Sommarstugan - platsen som bringar lycka

Visst innebär det en del arbete med en stuga. Det ska huggas ved, oljas verandor och sopas tak, men det mesta handlar om njutningen. Färska kanelbullar och saft, doften av nyklippt gräs och små ljuvliga båthus som doftar tjära och fiskfjäll. Nej. Det blir faktiskt inte bättre än så.

alt
alt
alt

Det som höjer en sommarstuga till max är ju en brygga eller en stor veranda där man kan sola, grilla och äta sena sommarfrukostar. Sedan har vi ju såklart en viss rådjursproblematik i stora delar av vårt underbara avlånga land och då är ju ett växthus alternativt ett inhägnande odlingsnät något som kommer spara in på vredesutbrotten.

alt
alt
alt
alt

Redan nu kan vi känna smaken av nypotatis till den salta midsommarsillen, doften av blommor och en skön havsbris i håret. Om du också tänker byta ut arbetskläder och asfalt mot gummistövlar och blåbärsris i år kan vi hjälpa dig att hitta rätt person som kan hjälpa dig med dina sommarstugebestyr. Hos Offerta kan du enkelt jämföra offerter och hitta rätt proffs för dina projekt.

Ha nu en fantastiskt fin kväll alla trevliga läsare!


alt
alt

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig