Romantiska sovrum att förälska sig i

2019-02-15


Februari, också känd som “vabuari”, innebär inte bara att vi riskerar att bli febriga av tråkiga bakterier utan också av kärlek. Detta är månaden då en av årets mysigaste högtider inträffar och som gör att vi känner oss lite extra kärleksfulla - Alla Hjärtans Dag. Vad passar inte bättre då än att drömma sig bort i mysiga, romantiska sovrum? Det är ju ändå där “the magic happens”, right? För att citera MåBra:

Ett romantiskt och mysigt sovrum ökar trivseln, ditt välmående och kan fungera som en drömmig oas för dig själv eller för dig och din älskling.

Så om ni känner för något nytt eller att göra om hemma så ta en titt här på dessa romantiska sovrum som man verkligen kan förälska sig i:

1.

01-1
Foto: Aubrey Kinch & Carina Olander via Lantliv

Att ha mycket vitt i sovrummet ljusar upp, framför allt om det är ett mindre utrymme. Detta funkar bra både i ett modernare sovrum, som det till vänster, och i ett mer klassiskt, som det till höger. Kolla så snyggt det blir att kombinera sängen med en tjusig sänggavel eller sänghimmel, otroligt mysigt! Vem skulle inte gilla att gå och lägga sig här?

2.

02-1
Foto: Sköna Hem

Ett par riktigt snygga lampor i klassisk tidlös stil ger den perfekta mysbelysningen och gör mycket för den romantiska känslan i rummet. Att därtill dekorera med fina tavlor, fotografier och andra minnen gör verkligen rummet till en enda stor kärleksoas. Kolla in hur snyggt bäddat det är här också. En snygg bäddning gör mycket för den romantiska känslan!

3.

03-1
Foto: Hemtrevligt

Här får vi en känsla av art deco, lyx, och att man befinner sig på en herrgård. Så väldigt pampigt! Se så härligt det blir att ha en massa kuddar på sängen också, man får lust att mysa ner sig direkt. Det blir även väldigt romantiskt och häftigt med en ljuskrona ovanför sängen, wow!

4.

04-3
Foto: Sköna Hem

I detta sovrum har man låtit färgerna flöda och de är så snyggt kombinerade med varandra. Släng på många kuddar i sängen och lägg till underbara tyger i många trevliga färger och tjocka härliga gardiner. En läcker sänggavel gör också mycket för den romantiska känslan. Vem blir inte sugen på detta sovrum?

5.

05-1
Foto: Love Grows Wild

Tänk er ett mysigt loft med träväggar och lutande tak - perfekt för ett trivsamt sovrum! Att ha sängen under ett lutande tak skapar en väldigt mysig känsla och att ha spetsgardiner gör det definitivt väldigt romantiskt. Det här sovrummet är så vackert, mysigt och romantiskt att vi vill ha det på direkten!

6.

06-3
Foto: Sköna Hem

Kliv upp för trappan och in på detta mysiga loft. Även här ser vi hur charmigt det är att ha lutande tak i sovrummet. Att dekorera med levande växter är också härligt och skapar en bättre inomhusluft. Se så angenämt det blir att använda en massa fantastiska jordfärger i sovrummet också. Detta kombinerat med en ljusslinga i taket och levande ljus - vi känner romantiken flöda!

7.

07-2
Foto: Annie Schlechter via House Beautiful

I lägenheten, huset, stugan, på landet eller i stan - har ni en brasa i sovrummet är det definitivt mysstämning deluxe! Mycket snyggt att kombinera med en stenvägg inomhus också, det osar verkligen klassisk romantik à la Medelhavet. Här skulle man gärna koppla av efter en lång arbetsdag. Tänk er att tända en brasa, krypa ner under det sköna täcket och bara drömma sig bort i detta härliga sovrum.

8.

08-1
Foto: Sköna Hem

Fixa till mysbelysningen i sovrummet med ett par stiliga sänglampor. Vilken typ av lampa man har påverkar definitivt känslan man får. Att ha en matta i sovrummet är också behagligt och ett stort plus, så man slipper sätta sina bara fötter på ett iskallt golv. Kolla även in de snygga färgerna på väggarna, de mysiga gardinerna, den häftiga spegeln på väggen och de levande växterna - detta sovrum andas verkligen mys och romantik!

9.

09-1
Foto: Tidlösa Hem & Sköna Hem

Du får till den romantiska känslan i rummet ganska snabbt genom att ha en ljuskrona i taket ovanför sängen. Dessa sovrum känns enkla men ändå väldigt mysiga. Det är detaljerna som gör det: flott ljuskrona, mysiga tyger i sängen, en läcker sängkappa, blommor på nattduksbordet… Lovely!

10.

10-2
Foto: Tidlösa Hem

Detta sovrum ger verkligen en antik romantisk känsla. En snygg och romantisk ljuskrona i taket, kombinerat med fina sänglampor och en massa mysiga fluffiga kuddar - så härligt! Pricken över i:t är definitivt den snygga tegelväggen!


Hur sugen blir man inte att fixa till den romantiska känslan i sitt sovrum då man ser dessa inspirerande bilder? Om du som vi känner för att göra om hemma så kan Offerta hjälpa till - via oss kommer du i kontakt med hantverkare, inredare, stylister… You name it! Skicka in en förfrågan så kommer proffsen att ta kontakt med dig och hjälpa dig få till känslan som du är ute efter för ditt sovrum.

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig