Piffa till landstället med tre enkla knep

2019-05-31


Sitter du också och scrollar i timmar efter landställen på hemnet? Du är inte ensam. Ibland värker varenda cell i kroppen efter natur, enkelhet, kärlek, harmoni och lugn. Av någon anledning så känns det som att mysiga stugor i skogen kan ge oss just det.

Om du funderar på att köpa en stuga eller om du redan sitter på ett smultronställe är detta blogginlägget för dig. Med relativt liten budget kan du nämligen förvandla ett gammalt hus till en charmig dröm. Vi berättar hur!

1.

Problem: Väggarna är horribla, det är tråkig träpanel överallt! Vad gör jag?
För det första: träpanel är underbart. Med träpanel, bjälkar och timmer kan du verkligen skapa den där riktigt mysiga lantstilen. Lite kantstött här och där är dessutom bara hemtrevligt. För mycket trä kan dock bli lite väl mörkt ibland - då är vit målarfärg din bästa vän! Måla i vita, naturnära och pastelliga färger, missmatcha möbler och material och dekorera med roliga, finurliga fynd från loppisar så är du hemma!

victoria5-carinaolander-1
Foto: myscandinavianhome.com

Excellent-Dream-Bedrooms-With-Vintage-Touch-That-Will-Thrill-You-37-1
Foto: Ladyinspirationblogg.se

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMDczNzQ7czoxOiJ3IjtpOjk4MDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjQxYzM0ODMxMmExY2NlZGRlNTIxODg0MDJlM2VjZTU5MzhhZjBlMWEiO30--2
Foto: Hemtrevligt.se

2.

Problem: Toaletten är hemskt tråkig, golvet är rött och badrumskåpet är gammalt och slitet. Det känns inte alls fräscht!
Det finns en hel del knep att ta till här. Är det vanliga väggar kan du alltid måla dem, våtrumsutrymmen och plastgolv ska man dock vara försiktigare med. Kanske har du råd att lägga klinker men kan behålla väggarna? Oavsett blir badrummet som nytt med lite vit, grå färg eller mustigare färger som mörkblått och mörkgrönt. Du kan även leka med dekorplast för att skapa ytor på väggarna som påminner om kakel. Byt sedan ut det där gamla trasiga badrumsskåpet mot en stor, romantisk guldspegel och dekorera väggarna med härliga tavlor och ramar så har du fått till den där personliga prägeln i badrummet också!

ModernFarmhouseBathroom1-2
Foto: Themerrythought.com

5444c331c38f79ecf50930e573a7b1c9-2
Foto: Designsponge.com

3.

Problem: I vissa rum har vi linoleumgolv som har varit med alldeles för länge, men vi kan inte byta golv just nu.
Återigen - måla om du har möjlighet! Något som verkligen är snyggt och passar i stugor är att måla golvet i rutor eller diamanter. Läs mer om hur du gör det här. Men annars är det enkelt avhjälpt med en massor av härliga trasmattor också som täcker stora delar av golvet.

23jul_hos_amanda_i_smaland-3
Foto: Lantliv.com

Vi vet. Att måla är hemskt jobbigt. Plus att det är svårt att veta vad som blir bäst också. Ska det betsas eller vitlaseras eller... glaseras, ja, vad heter allt egentligen? Och när det kommer till gamla hus krävs det ibland mer än bara fin inredning för att allt ska vara frid och fröjd. Ibland behövs större jobb utföras för att undvika stora problem i framtiden. Behöver ni byta fönster, panela om fasaden, byta tak eller bekämpa fukt och mögel i källaren?

På Offerta.se finns det massor med företag som gärna hjälper dig med både det ena och det andra. Hitta bra målare och hantverkare - lägg upp din förfrågan nu!

Josefin
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig