Naturhus – framtidens boendeform

2017-08-21


Drömmen om att leva nära naturen utspelar sig olika för oss. För vissa är det en trend, för andra en inre längtan och för den tredje ett måste. Gemensamt för alla är att det är ett hållbart och läckert sätt att leva på.

Vad är ett naturhus

Ett naturhus kan enkelt beskrivas som ett hus inuti ett växthus. Där inne minimerar du din och din familjs klimatpåverkan och lever i ett naturligt kretslopp tillsammans med ert egna leverne. Tanken är att man ska återanvända allt man gör av, oavsett om det handlar om värme, skräp eller avlopp.

alt

En del skulle säkert koppla ihop naturhus med preppers och andra skumma typer med foliehatten på. Faktum är att detta förmodligen är framtidens smartaste sätt att leva och bo på. Idag snackas det om kompostering och eko som en trend, men märkligast av allt är kanske att det är en trend och inte självklart för oss alla. I Sverige är vi generellt sätt bättre på att leva miljövänligt än i många andra länder, men frågan är om vi verkligen ska klappa oss på axeln eller om vi ska tänka ett steg längre. Vad säger den sanningen egentligen om hur bra vi är?

alt

alt

Snöbollseffekten av att bo i naturhus

Det fina med att bo i ett naturhus är allt positivt som kommer med det. Det blir naturligt att börja fundera över vardagsgifter och hur vi undviker dem. Medan du skördar dina hemodlade citroner långt in på hösten är det också sannolikt att du har anammat flera miljövänliga beteenden. Eftersom allt från avlopp till diskvatten återanvänds är det troligt att du byter ut alla vardagsprodukter såsom disk- och tvättmedel.

alt

alt

Alla foton kommer från EKLUND STOCKHOLM NEW YORK. Tyvärr är denna bostad redan såld, men håll utkik efter andra naturhus eller satsa på att bygga ett eget. Vi på Offerta hjälper er att hitta rätt proffs för era olika projekt.

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig