Inredningstrenderna för 2020

2020-01-21


Hur inreder vi våra hem under 2020? Hållbara material med klassisk design samsas med lekfulla mönstermixar och gröna färger. Här listar vi fyra inredningstrender som antas bli stora!

inredningstrender20203-2Foto:Historiskahem.se

Hållbart, klassiskt och vintage

Vi blir allt mer medvetna om hur vår livsstil påverkar och att prata hållbarhet är inte längre konstigt när det kommer till inredning. Att återbruka och loppisfynda blir allt vanligare och förknippas mindre med lågt pris, utan handlar mer om att leva hållbart och skapa en personlig stil. Lappa-laga-trenden är även på uppgång igen och det blir allt mer trendigt att köpa gamla saker där det finns potential att göra om och nytt. Viljan att restaurera och tex måla om gamla saker är också större än tidigare. Köper vi nytt är det gärna möbler i klassiska snitt och helst med ett andrahandsvärde där designklassiker står högt i kurs. Klassiska inredningsdetaljer som passar in i de flesta hem och är svåra att tröttna på vinner därmed popularitet. Det antas också att andrahandsmarknaden online kommer att växa sig ännu starkare i och med detta. Satsa på en blandning av gammalt, hållbart och nytt och hitta udda personliga detaljer som ger liv till inredningen. Och välj hellre att investera i dyrare saker istället för 5 billiga som det är lätt att tröttna på.inredningstrender20206-1
inredningstrender20204foto:Fastighetsbyrån.se

inredningstrender20205Foto:Innerstadsspecialisten.se & Vasastanmäklarna.se

Inred med naturmaterial

Hand i hand med hållbarhetstrenden följer trenden med naturliga färger samtidigt som naturmaterial vinner allt mer i popularitet. Här får dova smutsiga kulörer i gulnat vitt, gråtonat beige, ljust grått, honungsgult och brunt ta plats. Här inreder vi gärna med trä, keramik, glas och mindre möbler av läder. Ta gärna in naturen i form av vass, krokiga pinnar och obehandlat trä. Tillsammans med textilier i linne, mässingsljusstakar och keramik får vi en ombonad härlig känsla. På uppsving ser vi flätad jute och rotting som verkligen återkommit som en favorit. Det finns också ett större utbud av miljönvänliga textilier och återvunna material att välja på. Maximera trenden genom att addera gröna växter för en naturlig oas.
inredningstrender20209Foto:Innerstadsspecialisten.se

inredningstrender2020Foto:Anders Bergstedt för Entrance & Engelskatapetmagasinet.se

Mönstermixa

Mera mönster och gärna i kombination med andra mönster? Att blanda blommigt, prickigt och randigt kan kännas vågat men i en tid där mycket är avskalat och minimalistiskt så bryter mönstertrenden verkligen av. Våga inred med dina favoritmönster och gör ditt hem personligt genom att mixa. Hitta en färgskala som känns tilltalande i en dämpad kulör och mixa olika mönster efter tycke och smak, det kan inte bli fel! Här rymms klassiska mönster som tweed, hundtand och stilfullt skjortrandigt tillsammans med blommigt och prickigt. Tänk dig småmönstrade tapeter tillsammans med en stormönstrad soffa kombinerat med ljusa nedtonade nyanser som går ton i ton. För en mer lantlig stil passar pastelliga små blommönster perfekt tillsammans med rutiga dukar och tvärrandiga kuddar. För dig som vill prova på en lightvariant går det utmärkt att fortsätta mönstermixa kuddarna i soffan.

inredningstrender202012Foto:Foto: Lina Östling, skandiamäklarna.se

inredningstrender202013Foto:Bloggaibagis.se & katani.blog

Nyanser av grönt

Den gröna trenden fortsätter helt klart att växa. Här frossar vi i gröna växter och grön inredning likväl som vi väljer en grön nyans i sovrummet. Fler och fler blir också sugna på att välja en grön färg till köket där paletten varierar från mintigt pastell till mörkt skogsgrönt och pigg ärtgrön. Det dyker också upp gröna nyanser på såväl textilier, skåp, sittmöbler och väggfärger. Det gröna associeras ofta med balans, välmående och energi och kanske är det något som vi är många som längtar efter just nu? Finast blir det att kombinera bleka smutisga toner och lite djupt skogsgröna med varandra. Satsa också på gröna trendväxter som är enkla att ta hand om, elefantöra, monstera och palettblad är tre klassiker som fått ta plats i mångas hem. Eller varför inte rama in fönstret med en klätterväxt som bildar en växtgardin.inredningstrender202011Foto:selinesteba.com & Petra Binde,elledecoration

inredningstrender202010Foto:Sadolin.se & Boråstapeter.se

Hur vill du ha ditt hem under 2020? Om du är sugen på en förändring hjälper vi gärna dig hitta kunniga hantverkare, snickare och målare. Gör din förfrågan här!

Tuva
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig