Ge gamla möbler nytt liv

2016-12-02


Det är något visst med att sätta sig vid ett hundraårigt gammalt bord och fundera på alla måltider som avnjutits just där. Alla konversationer som färdats över bordet genom tiderna, de blickar som utbytts, samtliga avgörande samtal som skulle komma att förändra historien. När det kommer till gamla möbler behöver man inte vara ett inbitet fan av antikrundan för att uppskatta den mäktiga känslan av ett möbelstycke som har en historia att berätta.

I och med hållbarhetstänkandet så har flera intressenter fått upp ögonen för gamla möbler och sett deras stora karaktärspotential. Förr var man på väg till sophämtningen med gamla fönster och stolar, nu stoppas man sannolikt på vägen dit av en pysslande spekulant. Kanske gnäller du på den där familjemedlemmen som ska spara precis allt, men tänk om! Guldklimparna uppe på vinden kan bli värda tusentals kronor. Med hjälp av en professionell möbelsnickare och tapetserare kommer du ha en alldeles egen och unik pjäs i ditt hem. Dessutom är det vackert och personligt att besjäla sitt hem med möbelberättelser.

alt!
alt!
alt

De gamla arkivskåpen, kartoteken och köpmannadiskarna har verkligen fått en betydande plats när det kommer till inredning. Sitter du på ett sådant blev ditt hem precis hundra gånger snyggare. Eller din plånbok hundra gånger fetare. Dessa godbitar är eftertraktade och går för en riktigt saftig prislapp på auktioner, loppisar och begagnat-sajter online.

alt

Strävar du efter en mer personlig och hemtrevlig känsla i ditt hem, satsa då på gamla möbler. Det kan vara allt från en snygg pall i hallen till en större byrå eller ett linneskåp. Leta hos släktingar och på loppisar så kommer du säkert snubbla över någon riktig godbit. Tröttnar du själv är andrahandsvärdet bra på gamla möbler eftersom dom oftast har en fantastisk kvalité med rejäla träslag och klassiskt hantverk i ryggen.

alt

Om du nu har snubblat över en möbel som du vill göra om, men inte har lust att göra det själv har vi flera fin- och möbelsnickare anslutna till oss som mer än gärna hjälper dig.

Ha nu en fantastiskt skön helg och lycka till med möblemanget!

alt
alt

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig