Dags för vårstädning!

2016-04-01


Våren är äntligen här! Solen skiner, knopparna börjar slå ut och man kan verkligen känna att det är vår. Det är en härlig tid och nu är det även en perfekt tid för att göra en ordentlig vårstädning där hemma. Bort med vinterkläder, putsa fönstren, byt till ljusa gardiner och pynta med färska blommor.

Det låter alltid lika härligt att få det sådär vårfint hemma, men det är inte helt lätt att få tiden att räcka till. Man vill ju såklart hinna med att vara ute och njuta av solens strålar när de väl skiner (för man vet aldrig när de kommer nästa gång).

Oavsett om man har hjälp med städningen hemma till vardags eller inte kan det ändå vara värt att investera i en ordentlig vårstädning under den här perioden. Men innan du anlitar en städfirma finns det några saker som kan vara bra att tänka på!

  1. Tänk igenom vad det är du vill ha hjälp med. Vad innebär en storstädning för dig. Vill du till exempel specifikt ha hjälp med putsning av fönster så var noga med att skriva det in din förfrågan. Då kommer du också få ett mer rättvisande pris.

  2. Skriv redan från början om du har husdjur hemma, oavsett om de kommer att vara hemma under städningen eller inte. Det är alltid bra för städfirman att kunna planera i förväg.

  3. Fundera på om du vill ha ett fast pris för städningen eller om du hellre vill betala per timme.

  4. Har du egna rengöringsmedel du vill använda eller vill du att produkter och annat ska inkluderas i priset?

  5. Ange såklart också om du har ett speciellt datum då du vill att städningen ska utföras och hur stor din bostad är. Här kan det även vara en bra idé att beskriva hur många badrum eller toaletter du har hemma och annat i bostaden som kan vara bra för städfirman att veta på förhand.

  6. Sist men inte minst - se till att ha ett skriftligt avtal på vad som ska utföras och hur prissättningen ser ut. Det är en säkerhet för er båda!

Vill du ha ännu fler tips? Missa inte vår Beställarskola för just städning

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig