Blått är flott

2017-01-13


Fågel fisk och nu även mittemellan. Blått är här för att stanna! Historiska hem har just nu en sammetsblå pärla till salu på Döbelnsgatan i Stockholm och vi kan inte annat än att gratulera och avundas den som kommer bli nästa lyckliga ägare. De vackra linjerna, den historiska inredningen, ljuset. Visst känns det som att detta är ett hem skapat för liv och berättelser? Det är så tidlöst, men ändå helt rätt just nu! Välkomna in!

alt
alt
alt
Foto: Spinnell, Historiska Hem

I Sverige uppfattas blå ofta som en kall färg medan man på andra platser runt om i världen ser blå som en varm färg. När vi beskådar dessa bilder är det nog en smaksak huruvida färgen är varm eller kall, men känslan, den är definitivt varm. Och dessa värmande blå färger ser vi överallt just nu! Det är absolut en av 2017 års färgtrender.

Är man försiktigt positiv och samtidigt nyfiken låter vi oss inspireras av inredningen i det här köket. Här blandas isblått med ljust läder, vitt kakel och detaljer i svart och guld. Lägg dessa färgkombinationer på minnet till nästa renovering och du kommer skapa magi!

alt
altFoto: Spinnell, Historiska Hem

Hur ser det ut i ditt kök? Har du en vägg där du kan öppna upp ett fönster, gör det! Det är en otroligt vacker väg till mer ljus och kommer även vara modernt länge om vi ska tro på det vi ser och hör.

I sovrummet får färgerna gärna vara lite mörkare då det skapar en ljuv atmosfär att sova i. En mörkblå basfärg på väggarna gör att guld, grått och grönt når sin fulla potential!

alt
altFoto: Spinnell, Historiska Hem

Gammalt möter nytt! När dessa gamla möbler möter nutiden i en perfekt symfoni av möbelmagi kan vi inte annat än att applådera. Det är inte det lättaste att kombinera gammalt med nytt, men när det fungerar, då fungerar det till hundra procent.

alt
altFoto: Spinnell, Historiska Hem

Planerar du att renovera om hemma och är sugen på att ta steget ned i det blå, anlita då en person som kan! Att fixa en ny väggfärg är kanske ett av de enklaste projekten man kan påbörja, men också en av de sakerna som förändrar rummet drastiskt.

I våra spaningar ser vi även att frågan om marmor kommer hålla eller ej är på tapeten just nu. Svaret är nog att det är ett så pass klassiskt material att det inte kommer gå ur tiden, men kanske får en annan roll. Vår kära marmor kan förflytta sig från inredningsdetaljer till mer fasta material som köksbänkar och pryda våra badrumsväggar. Vad sägs om dessa blå läckra varianter med insprängda detaljer i vitt och guld?

alt
alt

Elegant, tidlöst, lyxigt!

Ha nu en fantastisk helg!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig