Arkitektur förenad med naturen

2018-02-22


Ju längre in på våren vi kommer desto mer väcks suget efter natur, sommarstugor och genomtänkt arkitektur. Vi känner oss långt ifrån ensamma med att sitta och scrolla drömhus på mäklarsidor och försvinna in i tanken om att en gång få äga det där huset som möjliggör en egen småskalig odling i trädgården och skapandet av många fina sommarminnen.

Idén om att leva tillsammans med naturen utan att störa den visuellt eller miljömässigt tilltalar allt fler. Det både fascinerar oss och syns mer och mer i den moderna arkitekturen, hus som på ett smart sätt binder ihop boendet med omgivningen.

Det är arkitekten Olson Kundig som är hjärnan bakom det här vackra huset som precis illustrerar det vi pratar om. Ägarinnan till huset älskade just denna sten som fick bli platsen för hela bygget och som även gav det sitt namn, "The Pierre". Pierre är det franska ordet för sten.

alt

Huset är designat så att det från vissa vinklar helt ser ut att försvinna in i naturen.

alt

alt

I ett av rummen finns en lång tunnel som släpper in naturligt ljus ovanifrån. En otroligt läcker lösning som med ett reflekterande system möjliggör naturligt ljus även i en arkitektur som till stor del är lagd under markytan.

alt

alt

Huset är lika vackert från insidan som på utsidan. Interiören är smakfullt vald med materialval som kompletterar varandra på bästa sätt. I flera av rummen växer väggarna ihop med originalstenen och ger en underbar känsla av den plats man befinner sig på.

alt

alt

alt

Huset ligger beläget på Lopez Island i Washington och till naturen påminner platsen mycket om Stockholms skärgård. Är det någon som känner sig inspirerad att börja skissa på drömhuset? Hos Offerta kan du få offerter från arkitekter redo att ta sig an ditt projekt. Du kan enkelt lägga in en förfrågan med dina önskemål hos oss.

Nu fortsätter vi drömma om kreativa husbyggen och det framtida drömhemmet! På bloggen kommer vi bjuda på fler trender och vårens guldkorn den närmsta tiden, håll utkik!

Arkitekt: Olson Kundig

Foton: Benjamin Benschneider & Dwight Eschliman

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig