7 saker du bör ha koll på inför badrumsrenoveringen

2016-02-15


Att ha det fint omkring sig och ett hem som verkligen återspeglar vem man är har blivit allt viktigare. Vi både byter bostad och renoverar som aldrig förr för att få det perfekta men personliga hemmet. Offerta har just tagit fram nya siffror på vad vi helst renoverade under förra året och det visar sig att renovera badrummet var den allra mest efterfrågade renoveringstjänsten under 2015.

En badrumsrenovering är ett stort ingrepp i hemmet och det är viktigt att ha tänkt igenom hela processen i förväg för att allt ska bli så bra som möjligt. Därför har vi tagit fram 7 tips för dig som går i tankarna för en badrumsrenovering.

  1. Hitta en bra och kunnig hantverkare. Jämför priser och erbjudanden från flera olika hantverkare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita för ditt uppdrag. Både kompetens, pris och tillgänglighet kan variera mycket.

  2. Läs omdömen och kontakta referenser. Ta reda på vad tidigare kunder till företaget tyckte om både samarbetet och resultatet. Be gärna att få se några bilder på utförda arbeten

  3. Kontrollera försäkringar och behörigheter. En badrumsrenovering är ofta ett stort och kostsamt projekt. För den här typen av renoveringar är det viktigt att kontrollera att din egen hemförsäkring gäller samt att hantverkaren själv har en försäkring om någonting skulle gå snett.

  4. Stäm av leveranstider. Ibland kan leveranstider för till exempel kakel, klinker och annan inredning till ditt nya badrum ha långa leveranstider och till och med bli försenade på vägen. Kontrollera att du med säkerhet kommer hinna få hem materialet innan hantverkarna behöver det.

  5. Se till att ni har skriftliga avtal på vad som ska utföras. Ska till exempel bortforsling av gammalt material ingå? Eller ska rör och ledningar fällas in i väggen? Med en tydlig offert och avtal kommer processen bli enklare för båda parter. Se till att ange inom vilken tidsperiod arbetet ska utföras och vad som händer om något avviker från det ni kommit överens om.

  6. Förbered ditt hem för renovering. Ju bättre du själv kan förbereda ditt hem genom att plocka undan möbler och göra plats för hantverkarna desto lättare kommer arbetet att gå. Kanske vill du själv stänga av en del av dit hem eller lägga ett extra golvskydd i hallen för att slippa byggdamm och smuts i resten av bostaden.

  7. Försök att dokumentera så mycket som möjligt under arbetets gång. Fota till exempel tätskikt och golvbrunn och ta reda på vilka material som använts under renoveringen. Om du har anlitat en behörig plattsättare kan du även få ett kvalitetsbevis på att arbetet utförts enligt branschstandard.

Läs också vår guide om allt du behöver tänka på inför badrumsrenoveringen.

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig