5 experter om höstens inredningstrender 2020

2020-09-17


Harmoni och inre lugn präglar höstens säsong och förutom varmare toner söker vi oss till naturmaterial och mjuka former för att skapa en ombonad mysig känsla hemma. Vi ser också att många lockas av 70-80-tal med blommiga tapeter och mörkare trä. Istället för att köpa nytt satsar vi på fler unika detaljer och maxar med mysiga textilier. Vi frågade 5 Offerta-anslutna inredare om höstens hetaste trender.

Hur kommer vi inreda våra hem under hösten 2020?

Bloggbilder7
Foto:Lagerlings & Historiska hem
DCID AB - Sabina Dubberöd
Med tanke på vad världen går igenom just nu så handlar hösten om att ta hand om sig själv och sitt hem på bästa sätt. Vi söker harmoni och inre lugn som vi skapar genom att omge oss med naturens färger i varmare kulörer som tex beige, ljusbrun, pastell, grönt och blått och gärna i dova toner. Vi kompletterar vår inredning med nya accessoarer istället för att köpa nya möbler eller göra större renoveringsinsatser. En del av 70-talsstilen kommer tillbaka som tex blommiga tapeter, manchestertyg, stora gröna växter och icke perfekta och lekfulla objekt i form av vaser och andra föremål. Vi omger oss gärna med mjuka former och rundade hörn så att vi kan känna värme och mjukhet i våra hem.

Bloggbilder10
Foto:Historiska hem
Camilla Fürst Inredning AB - Camilla Fürst
Eftersom många kommer att vara hemma mycket i höst satsar en hel del på att förnya och inreda istället för att gå på krogen. Man kommer frångå det avskalade, svala och satsa på hemtrevnad och mys. Mycket textilier, tillexempel kuddar och plädar i brända toner och med lila som accentfärg. Väggarna går också i varma färger, antingen enfärgade eller så satsar man på en vacker blommönstrad tapet i olika jordiga nyanser. Varför inte lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet?

trender2
Foto:Lagerlings
Homestyling.se - Charlotta Hülphers - Inredning & Stylistchef
Jag tror att inredningen kommer gå åt två håll. En stil som är mer lekfull och eklektisk med inslag av både 1970- och 80-tal. Den andra stilen är jordnära färger och toner som ger en lugnare inredningsstil. Stilmässigt, varandras motsatser, helt enkelt.
Bloggbilder13
Foto:Historiska Hem

Francos Corner - Johanna Franco Cereceda, grundare
Vi har märkt en stor ökning i efterfrågan från privatpersoner i och med Corona eftersom situationen gör att allt fler spenderar mer tid i hemmet. Inte bara för att många jobbar hemifrån utan också att man inte reser iväg eller har umgåtts socialt på samma sätt som förut. Många vill att deras hem ska hänga ihop och kännas genomtänkta men även hemtrevliga och de tar äntligen tag i det där som tidigare skjutits upp.
2-52
Foto:Francos Corner

Höstsäsongen brukar bjuda på mycket textilier som ger värme och mjukhet. Fortfarande mycket basinredning i ljusa färger men som blandas med trärena möbler med ljusa träslag men där det mörka träslagen har gjort comeback. När det var obehandlade ljusa träslag alldeles nyss ser vi nu alltmer mörkt trä när det kommer till soffbord, skänkar, matbord, kök och platsbyggda hyllor. Textilier och ljuslyktor i bruna nyanser och ockra är detaljer som är lätta att lägga till.

2-53-1
Foto:Francos Corner
Vi ser också återbruk såklart och fokus på det unika, nu kan vi kanske inte besöka varken butiker eller loppisar. Men även de stora nätaktörerna ser till att fylla på med vintagesortiment och återbruk och de flesta klädkedjor säljer pre-used varor. Hantverk växer och gärna då personliga samlingar av keramik eller en alldeles speciell vas eller skulptur som får agera solitärt.

trender5
Foto:Historiska hem
Styling Karen van Os - Karen van Os - Inredare
De hetaste formerna i höst är snälla, mjuka och runda. En hållbarare livsstil, en tydlig textiltrend. Närproducerad inredning och hantverk. Naturmaterial – med färgklick. En bas av traditionella och naturliga material som ek, bambu, linne och ull.
trender42
Foto:Historiska hem
Ett hem måste både vara praktiskt med alla funktioner och harmoniskt för återhämtning. Det kommer bli viktigare och viktigare att bli ett med naturen oavsett om det är byggnadsmaterial, växter, kosthållning eller engagemang.
Höstens färgpalett, grönt, blått och olika nyanser av beige och grå. Matta nyanser som ger en lugn bas till ditt hem Hantverk i alla former, vävstolar, trädgårdar. Vi söker oss till hemmet för trygghet och vila och fyller det med personlighet och liv.

Bloggbilder-1
Foto:Lagerlings & Wrede

Vad kommer bli höstens it-detalj?

DCID AB - Sabina Dubberöd
Icke perfekta vaser och ljuslyktor med lekfulla strukturer, former och färger.

Bloggbilder11-2
Foto:Wrede
Camilla Fürst Inredning AB - Camilla Fürst
Prydnadssaken. Den där som inte fyller någon funktion utan bara ÄR. En skulptur eller ett föremål som du hittar på en loppis som inte går att sätta definiera, men du gillar den.

Bloggbilder8-1
Foto:Ellos & Rum99
Homestyling.se - Charlotta Hülphers - Inredning & Stylistchef
Manchester tror vi kommer göra stor comeback och blir hetare än sammet 2020. Det är fint att blanda med andra material som står i kontrast till den mjuka manchestern som till exempel blanka och hårda material. Designklassiker och vintagemöbler som står för hållbarhet kommer också vara väldigt trendigt 2020.

2-54-1
Foto:Francos Corner
Francos Corner - Johanna Franco Cereceda, grundare
Keramik i organiska former eller skulpturer, ser det överallt, även de massproducerade presenterar lustiga former och vinklingar på krukor, koppar, ljusstakar m.m.

trender52
Foto:Historiska hem
Styling Karen van Os - Karen van Os - Inredare
Det unika! En produkt där man kan berätta historier om dess ursprung och väcker en känsla och engagemang. Den perfekta filten att krypa upp under i soffan. Den ska vara båda mjuk och omfamnande och falla i smaken rent estetiskt. Terracotta, i form av skulpturer, enorma krukor och vackra urnor och kandelabrar.

Ditt bästa inredningstips?

DCID AB - Sabina Dubberöd
Skapa moodboards direkt i Pintrest genom en privat anslagstavla när du ska inreda ett rum. Det är enkelt och roligt och du kan lätt hitta känslan som du vill skapa i rummet med hjälp av färger och former. Det ger dig massa inspiration inför din planering, färgsättning och inköp av möbler och accessoarer.

Bloggbilder6
Foto:Lagerlings
Camilla Fürst Inredning AB - Camilla Fürst
Ha en stor matta under soffbordet. Med vårt kalla klimat är det så omysigt att inte ha någon matta under fötterna när du sitter i hemmets mysigaste möbel: soffan.

Bloggbilder16
Foto:Wrede
Homestyling.se - Charlotta Hülphers - Inredning & Stylistchef
Var personlig, våga blanda både gammalt och nytt som blir en cool eklektisk stilmix. Att våga färg är också ett bra tips för en ombonad känsla i rummet. Jordnära toner ger en väldigt fin och harmonisk balans i inredningen.

Francos Corner - Johanna Franco Cereceda, grundare
2-5
Foto:Francos Corner
Vårt stående tips är att aldrig köpa allt från ett och samma ställe. Våga blanda stilar och material men vill man få ett lugn i blandningen ska man försöka hålla sig till en färgskala med ett fåtal sammanhållna färger och enstaka accentfärger. Låt sökandet efter nästa pryl ta tid och underskatta inte auktioner eller Blocket.

trender4
Foto:Historiska hem
Styling Karen van Os - Karen van Os - Inredare
Runda former, vågor och kurvor och värme i tonerna. Alltid roligt med konsthantverk – gärna något i keramik, glas eller sten. Bli kreativa och jobba på de små förändringarna som kan göra stor skillnad. Vi målar, möblerar och optimerar. Testar och tänker om. Satsa på långsiktiga, lokalproducerade och hållbara investeringar. En ny soffa eller matta, något mjukt och hemtrevligt som ger en snabb och stor förändring åt hemmet nu när man av naturliga skäl är hemma mer än någonsin.

Vill du ha hjälp av en inredare? Det kan vara svårt att se på bild och föreställa sig hur det skulle se ut hemma. Att ta professionell hjälp av inredare, taptserade, snickare eller målare är nyckeln till att få det precis sådär fint hemma som man önskar.

Hitta hjälp av proffsen hos Offerta genom att lägga in en offertförfrågan.

Tuva
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig