4 badrumsstilar att förälska sig i

2019-11-01


Romantiskt och mjukt eller det klassiska svartvita, kanske med en industriell touch? Att komma hem till ett vackert badrum för att lägga sig i ett varmt bad en kall vinterdag är vi nog inte ensamma om att drömma om. Vi ser flera trender där stilarna och färgskalorna skiljer sig åt. Vad föredrar du?

svartvit-badrum-svart-fog-klassiskFoto: Unsplash

Klassiskt svartvitt
Att välja vitt i badrummet är ofta en enkel lösning för den som vill hålla det klassiskt och trendneutralt. Det är också lätt att skapa en känsla av renhet och fräschör som många uppskattar. För den som ändå vill göra det hela lite mer intressant så är annorlunda kakelsättningar på frammarsch. Fler väljer halvstenssättning även i badrum och fiskbenssättning är på stark uppgång, ibland tillsammans med lite mer vågad svart fog. Utbudet av riktigt stora plattor växer också och kan skapa ett annat lugn i badrummet som många föredrar. Mer spännande blir det också om du adderar mattsvarta detaljerna på till exempel kranar, dusch och spegelramar. Många väljer också att bryta av med en svart kommod eller en hel duschvägg med svart ram. Många uppskattar den svartvita trenden som antagligen kommer hålla i sig i och med sin klassiska kombination och rena snitt.

svartvitt-badrum-rena-snitt-klassiskt Foto: Grace Petrou & Hillceramic

Industriell charm
Hand i hand med kontraster i svart och vitt har den industriella stilen hittat in i badrummen. Här byts blankpolerade kranar ut mot rustika matta varianter i tex koppar eller svart, gärna matchat med slitet trä på inredningsdetaljerna. Kombinationen med svart och vitt kakel och metall ger en härligt industriell touch som många faller för. Det är också vanligt att mörkare färger matchas med marmor och geometriska former på kakel och klinkers, gärna lagda så att nya mönster träder fram. För den som önskar en mer lyxig känsla med mycket stramhet matchas svarta kulörer med blått, metall och glas vilket skapar en mer maskulin industriell stil.
industriella-badrum-svart-duschvagg-glassvagg-svart-fog Foto: Sköna hem & Design Sponge

romantiskt-badrum-naturmaterial-skiffer Foto: Anne Nybladeus Sköna hem

Retro & lantlig romantik
I kontrast till de mer sterila och strama trenderna så bryter den romantiska stilen av helt. Här är formspråket mjukt, charmigt och avsaknaden av kantiga hörn och strama linjer markant. Istället ser vi rundare och ojämna former och en blandning av gammalt och nytt där vi väljer att inspireras av äldre stilar. Välj tvättställ med synliga kranar och vattenlås för en mer ruffig romantisk stil där badkar med tassar har sin självklara plats. Snyggt blir det med halvkaklade väggar där en blommig tapet gärna får klä den övre delen av väggen. På golven ser vi olika typer av marrakechmönstrade plattor i pastelliga färger eller de snygga honeycombplattorna som med sin annorlunda form bidrar till mjuka linjer som skapar en vilsam känsla.

romantiskt-badrum-runda-former-honeycombFoto: The happy Tudor

lantlig-romantisk-badrum-tapet-retro Foto: Sköna hem & Bernstone Fotografi

Nära naturen
Naturnära material som trä, glas, granit och betong har nått våra badrum och utgör den växande naturliga trenden som vi ser på övrig inredning. Gröna toner och dova råmaterialtoner ger badrummet en genuin och rustik känsla. Här står komfort och funktion i fokus tillsammans med betonggolv och organiska runda former. Fint blir det tillsammans med våfflade frottehanddukar, rottingkorgar och jordnära toner på kakelplattor och klinkers. De gröna växterna får också flytta in i allt större utsträckning och vi placerar gärna små träd i badrummets hörn. Nya material som skiffer och putsade väggar kommer också och tillsammans med trä och dämpade toner bryter det av och skapar en varm och skön känsla.

naturnara-badrum-runda-former-gron-trend Foto: The design files & Sarah Sherman Samuel

naturnara-tra-badrum-avskalat Foto: Vedum

Att göra om i badrummet är ofta inget DIY-porjekt och det kan vara mycket att tänka på, därför har vi sammaställt vad som är bra att tänka på innan du hittar ett företag som ska göra jobbet. Sen är det bara att skapa en förfrågan så matchar vi dig med kunniga firmor inom området. Lycka till med ditt projekt!

Tuva
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig