”Mitt jobb är mycket roligare nu.”


För Daniel Johansson var golvslipning det självklara yrkesvalet. Sedan snart två år driver han sitt eget företag – precis som hans far och farfar gjorde före honom.

”Mitt jobb är mycket roligare nu.”

Daniel känner en stor stolthet inför att bära vidare det yrke som hans far och farfar har arbetat med före honom. Redan som sexåring fick han så smått börja lära sig att slipa golv, och när han sedan tog studenten var det ingen tvekan om att han skulle bli anställd på sin pappas företag.
– När min far så småningom skulle gå i pension tänkte jag först ta en ny anställning och under den tiden förbereda mig på att starta eget i framtiden. Men ju närmare min far hade kommit sin pension, desto mer ansvar hade han lagt över på mig och jag insåg till slut att jag mer eller mindre redan drev hela företaget själv. Så jag anställde en revisor och körde igång direkt istället, säger Daniel.

Han startade ett nytt företag i egen regi, skaffade egna verktyg och fick med sig en del av de kunder som han hade arbetat med tidigare, då han var anställd av sin pappa.
– Jag jobbar bland annat mot stora golventreprenörer som i sin tur har avtal med företag som PEAB och Skanska här i nordvästra Skåne. De avtalen har lett till många uppdrag i samband med renoveringar och liknande, men jag har saknat den kreativa biten, där jag själv kan vara med och påverka. Privatkunder är oftast roligare i det avseendet, för då får man arbeta med design, infärgningar i träet och anpassa nyanser efter vad som passar hemmets stil.

För att öka antalet privatkunder anslöt sig Daniel till Offerta. Och de kreativa uppdragen har inte låtit vänta på sig.
– I dag har jag en avvägning som jag verkligen tycker om. Att arbeta hemma hos privatkunder, komma med egna idéer och ta del av kundernas liv över en kopp kaffe under mina raster betyder jättemycket för mig, säger han och fortsätter:
– Jag arbetar inte mer varje dag, men jag har fått mycket mer att göra sett till hur många uppdrag jag har planerade för de kommande månaderna. Även om jag fortfarande väljer att arbeta mycket så vet jag att jag kan ta ledigt när jag känner att jag vill och behöver det, utan att riskera att förlora uppdrag. Jag känner en trygghet inför framtiden, vilket är viktigt för mig. Men framför allt är mitt jobb mycket roligare nu när jag har en sådan bredd på uppdragen.


Skribent My Ulvander
Fotograf André de Loisted
”Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.”
”Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.”
Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.
”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår.”
”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår.”
Från noll till hundra inom loppet av några månader – så skulle man kunna beskriva Eric Rundbergs företagsutveckling. Planerna är stora och framgångarna har inte väntat på sig.
”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”
”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”
För sju år sedan startade Robert Hindorff Stockholms TakEntreprenad med eget plåtslageri. Sedan dess har företaget haft fullt upp och nu tar han nästa steg i utvecklingen.