Den mångfacetterade framgångssagan

”Den mångfacetterade framgångssagan”

Som fem företag i ett. Det är affärsidén för Nissis Professionella Tjänster – företaget som erbjuder transporter, städning, logistik, bygg och måleri. Allt under samma tak, med kundnöjdheten i fokus.

När Uvie Ogefere, ursprungligen från Sierra Leone, flyttade till Sverige från Italien hade han lång erfarenhet av att bedriva ett eget transportföretag. Efter att ha träffat frun Monica bar flyttlasset iväg till Sverige där de två bestämde sig för att starta eget företag.
– Han kom hem en dag från sitt dåvarande jobb på en flyttfirma och sa att han ville starta eget företag. Jag tänkte att han inte är klok eftersom det är så svårt att starta firma i Sverige. Men jag har totaltvänt i frågan! Det har gått otroligt lätt och smidigt att starta företag, säger Monica som sköter kundkontakterna i företaget.

Flyttfirman Nissis Professionella Tjänster startade 2013 som en enskild firma med tillhörande lagerlokaler för att kunna magasinera kundernas möblemang. Snabbt ökade efterfrågningarna på kompletterande flyttstädning och Uvie och Monica var inte sena att haka på kundernas önskemål. Men det tar inte slut där, för nyligen kompletterade paret sin tjänsteportfölj med snickeri och måleritjänster. Firman ombildades till aktiebolag för ungefär två år sedan.
– Många som flyttar har tankar om att bygga om eller måla när de ändå flyttar. Vi samarbetade med en del snickare i olika projekt och bestämde oss för att börja erbjuda gemensamma tjänster. Även byggfirmorna har ofta behov av att anlita städföretag för att städa upp på byggen så det är win win, säger Monica.

Den största utmaningen som företagare är att få tiden att räcka till, och att hitta kompetent och bra personal. Jobb finns det nämligen gott om.
– Folk flyttar och behöver städa varje dag, särskilt i storstadsregionerna. Med så heltäckande tjänster som vi har är det också enklare att tacka ja till de flesta uppdrag. Det skapar också en varierad vardag för oss och för vår personal. Vi söker ständigt efter personer som vill arbeta med oss, för bra anställda växer inte på träd. I dag består företaget av åtta medarbetare varav tre är anställda av oss och resten inhyrda av bemanningsföretag.

För paret Uvie och Monica kommer merparten av jobben via Offerta, där de gick med redan när firman startades 2013.
– Jag frågar alltid kunderna varifrån de hört talas om oss, och jag upplever att de kunderna som anlitar oss via Offerta känner en trygghetskänsla av att vi har ett starkt varumärke som Offerta i ryggen, säger Monica.


Skribent Sofie Lundmark
Fotograf Patrik Lundin
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
Angel och Eriana jobbar båda på familjeföretaget AGV golv som Angel startade år 2017. Det var efter att ha arbetat med golv sedan början av 90-talet som han valde att starta eget företag inom golvbranschen.
”Mitt koncept är att vara flexibel”
”Mitt koncept är att vara flexibel”
Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.
”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”
”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”
Att bli egenföretagare är inte alltid resultatet av en uttänkt strategi. Monica Erikssons företagarresa med sin städfirma tog fart främst av en slump – och det blev lyckat.