”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår.”

”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår”

Från noll till hundra inom loppet av några månader – så skulle man kunna beskriva Eric Rundbergs företagsutveckling. Planerna är stora och framgångarna har inte väntat på sig.

Plattsättaren Eric Rundberg är visionär ut i fingerspetsarna. Tidigare låg hans företag, Kakel i kvadrat, under ett annat bolag, men i början av 2017 valde han att bryta loss företaget för att möjliggöra den framtid som han drömde om.
– Jag har alltid velat ha ett företag som inrymmer hela paketet, att kunna anställa allt från hantverkare till säljare och projektledare. Och det är vad jag håller på att bygga upp nu. Jag har glasklara visioner för det här företaget, säger Eric.

Badrum är Erics expertisområde och han berättar att han praktiskt taget är född och uppvuxen i badrum.
– Min pappa var också plattsättare och började lära upp mig redan som 12-åring. Jag arbetade för honom under två år, när jag var 17–18 år, och har sedan dess varit anställd under två andra perioder samt pluggat vidare inom området.

Genom utbildningen och de olika anställningarna har Eric skaffat sig så mycket kunskap som möjligt inom branschen, för att slutligen nå det livsmål som han nu satsar allt på.
– Jag jobbar stenhårt nu, för att sedan inte behöva jobba något mer över huvud taget. Målet för det här året var att omsätta 10 MKR, och det har jag redan uppnått. Att vara egenföretagare har alltid varit det självklara valet för mig, jag har för många tankar och idéer för att låta mig begränsas av någon annans vilja och regler.

Eric har valt att placera verksamheten mitt i Stockholm, för att ta uppdrag i city samt inom en radie av 20 till 30 kilometer från stadskärnan. Ett strategiskt val eftersom de flesta avancerade uppdragen och de kunder han främst vill nå finns i detta område, menar han.

– Eftersom jag hade så höga mål redan från början var det viktigt att omgående få ett bra flöde på uppdragen. Hela min idé kretsar kring att jag ska göra ett visst antal badrum per månad, och då måste jag få in de jobben. Hittills har jag följt den kurva som jag hade planerat och har anställt fem personer på heltid, samt att jag har ytterligare sex personer inhyrda. Jag valde att ansluta mig till Offerta på en gång, och hade jag inte gjort det så hade företaget aldrig kunnat röra sig framåt i den fart som det nu gör. Det har varit en accelerator i att få rätt typ av uppdrag och jag har nått mina delmål på en kort tid.


Skribent My Ullvander
”Min egen verksamhet är grädden på moset”
”Min egen verksamhet är grädden på moset”
Att starta eget och göra något nytt har givit Gunnar Rangenstedt en nytändning. Nästa år går han i pension, men tänker inte låta det hindra honom från att fortsätta ta konsultuppdrag.
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
Att gå från anställd till egenföretagare var en chansning som har bjudit på både upp- ochnedgångar. Men Jimmy Ekenhall har aldrig ångrat sig.
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
Angel och Eriana jobbar båda på familjeföretaget AGV golv som Angel startade år 2017. Det var efter att ha arbetat med golv sedan början av 90-talet som han valde att starta eget företag inom golvbranschen.