Framgångsrika företag behöver inte be om recensioner - eller?


Kanske har du varit där, i en jobbperiod där ditt schema är fullspäckat och rekommendationer från kunder leder till nya jobb. Varför skulle du behöva samla recensioner online? Det har du ju aldrig behövt förut.

Faktum är att det som vi på Offerta ser att framgångsrika företag ofta har gemensamt, snarare än fulla scheman, är just sina goda recensioner med allt som det medför. Låt oss reda ut varför!

Ett förtroendeingivande företag. Goda recensioner är något som för många är helt avgörande vid val av tjänsteföretag. Det tyder på att ni är både trovärdiga och pålitliga. Men även sökmotorer som Google värderar höga betyg. En successiv ström av goda online-recensioner är att bli kompis med algoritmen vilket gör att du syns när kunder söker. Det bygger upp er varumärkesidentitet och ger er ett positivt avstamp som tyder på ett förtroendeingivande företag, något som aldrig hade varit möjligt med endast muntliga rekommendationer.

Friheten att kunna välja vilka jobb du vill ta. Självklart är goda recensioner jätteviktigt för att framtida kunder ska välja ditt företag till sitt projekt, men också för att kunder ska bli valda av dig. Att ha en ordentlig digital recensions-historik ökar chansen till att fler väljer just ditt företag, vilket i sin tur ger dig friheten att av alla jobb som kommer in - kunna välja det som du känner att du är bra på. På så vis undviker du de jobb som känns mindre lönsamma, och kan istället välja att fokusera på de jobb du helst vill ha.

Ett jämnt arbetsflöde och en trygg arbetsbelastning. Att vara ett företag med nöjda kunder skapar frihet på flera sätt, jobbförfrågningar som kommer in i en jämn takt ger dig möjligheten till framförhållning och planering. Hur vill du att dina arbetsdagar ska se ut? Recensioner öppnar upp för att fler ska välja just ditt företag till sitt projekt, så ta tillfället i akt och sprid ut jobben. Utnyttja ditt goda rykte och berätta för kunden när du har tid. Ett bra företag är kunden villig att vänta in.

"Min erfarenhet sen vi anslöt oss till Offerta är att vi har blivit kända inom golvläggning och golvslipning, tack vare att alla våra kunder lägger betyg på hur vi utfört arbetet. Det är kunder som frågar efter oss, vilket inte hände förut. Nu har vi som ett namn, som folk känner igen." - AGV Golv

Med goda digitala recensioner kan du välja vart du vill jobba. Att vara omtyckt av tidigare kunder leder till sist till att inte behöva säga ja till vilket pris som helst. Det är upp till dig var du vill att din arbetsplats ska vara de närmsta veckorna. Sätter det käppar i hjulen att behöva åka långt till och från kunden, välj ett jobb närmare dig. Är du ansluten till Offerta kan du välja att bevaka de uppdrag som dyker upp nära där du själv är.

Recensionerna gör att du inte glöms bort. Man vet aldrig när jobbflödet bromsas in. Förhoppningsvis aldrig, men om det händer vill du inte stå utan en trygg historik att luta dig mot. Vikten av goda recensioner online väger kanske extra tungt här, när du behöver få in nya kunder. Dokumenterade recensioner försvinner inte utan ligger alltid kvar som en inbjudan till nya jobb.

Att framgångsrika företag inte skulle behöva recensioner är alltså inte sant, recensionerna är snarare något du behöver för framgång. Inför att bygga upp din recensionsbas av verifierade omdömen, varför inte satsa på ett verktyg som ger dig ännu mer? Med en digital företagskompis som Offerta når du ut till nya kunder, får ett jämnt arbetsflöde, möjlighet till både framförhållning och planering - och en stark rekommendationsvägg att luta dig mot, såklart.
Här kan du ansluta dig till oss.

Vill du att kunden ska hitta dig?
Lämna intressenanmälan så hör vi av oss.

Mer från coachen