Victor Vasilev – med känsla för det enkla

2017-10-18


Det är lätt att förstå citatet ”there is beauty in simplicity” när man vilar ögonen på Victor Vasilevs makalöst vackra pjäser. Med en unik känsla för design formger han vardagens värdsliga ting till något unikt och speciellt.

När jag första gången såg handfatet ”Kub” blev jag förstummad och idag har jag haft äran att intervjua hjärnan och hjärtat bakom designen. Här kommer tre snabba med Victor Vasilev.

alt


Tre snabba med Victor Vasilev

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag föddes 1974 i Plovdiv, Bulgarien, men när jag var 15 år gammal immigrerade jag och min familj till Israel. Jag började studera arkitektur på Politecnico i Milano och senare även på Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. I slutet av studietiden bestämde jag mig för att stanna i Milano och 2004 startade jag min egna verksamhet.

Var fann du inspirationen till ditt projekt ”Kub”?

KUB-projektet föddes med en intention att utforska nya idéer och möjligheter när det kommer till handfat och genom att använda två extremt olika material, marmor och glas. Jag såg framför mig en lösning som syftar till att förlänga de båda materialens säregna egenskaper. Den rejäla känslan i den kubiska basen förstärks genom placeringen av glaspartiet. Den skär genom carraramarmorn enligt reglerna för euklidisk geometri, vilken garanterar formell jämvikt. Avloppet är dolt i hörnet under ett avtagbart lock och skugg-gapet runtom tillåter utflödet av vattnet.

Vad triggar din kreativitet?

Mina designidéer inspireras av det ständiga sökandet efter formell och materiell renhet. Min övertygelse vilar i att ”Less is More”.


DESIGN KUB

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

DESIGN FLAPS

alt
alt

DESIGN A45

alt

DESIGN KUPA

alt
alt

Det som kanske slår mig mest när jag grottar ned mig i hans verk är att det enkla inte alltid är det som är enkelt att skapa. Avskalad design och enkelhet är något som kräver mycket av en designer för att uppnå och jag har på senare tid inte stött på någon som gör det mer spännande än Victor Vasilev.

Vill du ha mer inredningsinspiration? Häng då med här på bloggen där vi vecka efter vecka listar våra favoriter från alla jordens hörn.

Vill du se fler av Victors projekt? Klicka här: Victor Vasilev

Är du sugen på en badrumsrenovering? Få offerter från kontrollerade badrumsföretag här: Jag vill se potentialen med mitt badrum!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig