Trendiga väggfärger i vinter

2019-01-03


Vintern är i full gång i Sverige och det är många i vårt avlånga land som känner att denna årstid är väldigt lång, kall och mörk. Men självklart ger vintern upphov till många mysiga tillfällen: sitta framför brasan med en kopp varm choklad efter en dag i skidbacken, sjunka ner i ett varmt bubbelbad med tända ljus runt omkring, roliga lekar i snön, avnjuta en kopp te under en mysig filt i soffan, skridskoåkning… Ja, listan kan bli ännu längre faktiskt, det finns massor med saker man kan sysselsätta sig med för att göra vintern härlig.

Något som denna årstid passar bra till är att fixa till inomhus och omväxling förnöjer sägs det ju, så varför inte passa på att ge ditt hem en makeover denna vinter? Det kan dock vara svårt att veta vilka färger man bör satsa på, men vi hjälper dig! Kolla in dessa trendiga väggfärger som kan fungera som en bra inspiration för ditt vinterprojekt:

De lite mörkare och mer nedtonade färgerna brukar ofta stå i fokus under både höst och vinter. Varför inte satsa på en vintrigt grå eller en härlig mörkröd? Dessa färger ger ditt rum ett avkopplande intryck som kan vara skönt framför allt såhär i vintertider.

01
Foto: Hus & Hem & Sköna Hem

Med mörka väggar får du en väldigt stämningsfylld känsla i rummet och de skänker verkligen ett lugn över hela rummet. Grönt och blått är två andra härliga och snygga färger att ha på väggarna, i mörkare varianter såsom mossgrön och marinblått som sägs signalera harmoni. Grönt är ju skönt och blåa nyanser ska ha en lugnande effekt.

02
Foto: Sköna Hem & Ellos via Metro Mode

Du kan även skapa myskänsla i rummet i vinter med jordfärger och dova naturfärger. Dessa brukar beskrivas som varma och lugna, och ger rummet en genuin, vacker och skön känsla.

03
Foto: Hus & Hem & Sköna Hem

Bara för att det är vinter och mörkt ute så ska man inte tveka inför att måla väggarna i någon färgglad färg. Dock är det bättre att satsa på lite mjukare och dämpade färger, såsom en frisk ljus gul eller en härlig rödbrun nyans. De dämpade men ändå färgglada färgerna kan kompensera lite för bristen på solljus under vinterhalvåret och kan även beskrivas som energigivande och varma färger.

04
Foto: LADY Inspirationsblogg


Om du inte känner att du har tiden eller färdigheterna till att måla själv så vet du väl att det finns målarproffs som du kan anlita? Hos Offerta gör vi det lätt för dig att komma i kontakt med experterna du behöver för dina projekt, såsom en målare för inomhusmålning. Allt du behöver göra är att skicka iväg en förfrågan så kommer de att ta kontakt med dig.

Lycka till med dina projekt i vinter!

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig