Fem tips för en vackrare höstträdgård

2015-10-28


Det gäller verkligen att passa på att njuta av allt det vackra på hösten för tiden går fort. De fina höstlöven börjar redan trilla ner från träden och det känns som vädret blir kallare för varje dag som går. Men hösten är vacker – så ta vara på den! Varför inte passa på att göra höstfint i trädgården så att du kan njuta av den ännu längre.

Här är 5 hösttips för en vacker och välmående höstträdgård:


Lamporna kommer från Balkongshoppen.se

1. Plantera mera
Låt inte trädgården förfalla bara för att sommaren är över. Plantera växter och blommor som överlever i lite kallare klimat och låt höstens färger spraka. Passa också på att plantera nya rosor och andra buskar som kan blomstra i vår.

2. Förbered växterna för vintern
Klipp ner växter som jordgubbar och pioner, men låt perennerna vara. Nu är bästa tiden att beskära stenfruktsträd som plommon- och körsbärsträd. Glöm inte att ta hand om äpplen och annan frukt och passa på att göra pajer, sylt och mos.

3. Ta vara på höstlöven
Låt höstlöv i vackra färger bli en naturlig dekoration på gräsmattan för en stund. När färgerna börjar försvinna är löven perfekta att använda för att gräva ner i jorden eller lägga som isolering mot kylan kring lite känsligare växter.

4. Tänd upp i trädgården
Det kan vara svårt att njuta av en vacker trädgård om det inte finns något ljus som lyser upp under mörka höstkvällar. Sätt ut smarta små lampor på väl valda ställen som lyser upp de allra finaste platserna i din trädgård.

5. Fixa med utemöbler
Gör i ordning dina utemöbler för vintern. Tvätta helst av dem och ta in möblerna under vintern för att de ska hålla sig i fint skick till nästa år. Passa på att se över om de behöver oljas in för att hålla sig fina ännu längre.

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig