Drömmiga badkar för ditt vardagslyx

2019-03-27


Har du någonsin drömt om ett badkar? Kanske du redan har ett men vill uppdatera det? Badrummet blir allt viktigare i våra hem idag. Köket må vara det centrala rummet men badrummet är stället för njutning och avkoppling. Ett badkar är en del av vardagslyxen, och ett snyggare badkar kan öka ditt välbefinnande och även ge ett lyft till ditt badrum.

Let me paint you a picture: fyll badkaret med en massa härligt badskum, väldoftande oljor eller badsalt, dimma belysningen, tänd några levande ljus, sjunk ner i vattnet, slappna av och bara njut. Låter det inte härligt? Vi har spanat runt på några snygga badkar för att ge dig lite skön inspiration:

Inbyggda badkar

Inbyggda badkar är snyggt då man vill att badkaret ska smälta in i och bli ett med badrummet. Använd samma kakel på badkarskanten som på badrumsväggen, blir mycket stiligt!

Inbyggda
Foto: Sköna Hem & Badrumsdrömmar

Ställ in ett par växter i badrummet också, det piffar verkligen till det och skapar en skön känsla. Perfekt för avslappningen.

Badrum-Kenza-Zouiten
Foto: Badrumsdrömmar
(detta är influencern Kenza Zoutiens badrum!)

Det blir mycket snyggt med en halv duschvägg vid badkaret! Det skärmar av lite men blir inte för instängt. (Se så tjusigt det blir med gulddetaljer i badrummet också!)

Badrum-Per-Lernstr-m
Foto: Leva & Bo
(detta är programledaren Pär Lernströms förra hus!)

Ett badkar under ett takfönster är verkligen ljuvligt. Vem skulle inte älska att ta ett bad här?

Fristående badkar

Vill man inte bygga in badkaret i badrummet så är fristående badkar mycket snyggt också, och lättare att installera. Det finns många olika varianter och former, så endast fantasin sätter gränser här!

Frist-ende-ovalt
Foto: Daily Dream Decor & HomeDecorMagz

Du kan välja ett snyggt ovalt badkar som verkligen accentuerar badrummet.

Frist-ende-badkar
Foto: The New York Times & DecorPad

Eller så kan du välja ett mer äggformat badkar med höjda kanter, de är mycket stiliga. Denna typ av badkar förhöjer definitivt lyxkänslan i ditt badrum.

Frist-ende
Foto: Interior Design

Att ha badkaret mitt i badrummet gör att det blir blickfånget i rummet och det öppnar upp det på ett helt annat sätt än när badkaret står vid väggen. En friare känsla och det ser underbart ut!

Badkar med tassar

En annan typ av badkar som är mer klassisk och romantisk i sin look är de med tassar. Att ha tassar på badkaret är väldigt snyggt och kan få vilket badkar som helst att se fint och lyxigt ut. Det finns en mängd olika tassar att välja mellan och bara det skapar en häftig och pampig detalj till ditt badrum.

Badkar-vita-tassar
Foto: Carina Olander via Lantliv & Inredningsvis

Vita tassar till ett vitt badkar smälter in fint och ser klassiskt stiligt ut.

Badkar-tassar
Foto: Badrumsdrömmar & Andrea Papini via Elle Decoration

Du kan även matcha badkarstassarna med resten av metallen i badrummet, som i snyggt mässing, eller ha mörka tassar till ett mörkt badkar. Se så tjusigt det är med ett svart badkar också, vilken wow-känsla det ger!


Alla som kan borde verkligen ha ett badkar. Det är så avslappnande och en lugn skön stund är något som vi alla kan behöva någon gång då och då i vår vardag.

Det krävs såklart en del jobb att installera eller byta ut ett badkar i badrummet. Du behöver dock inte göra detta själv - ta hjälp av en badrumsexpert! Hos Offerta har vi en mängd anslutna företag som är proffs på badrumsrenoveringar. Allt du behöver göra är att skicka en förfrågan så kommer de att ta kontakt med dig, svårare än så är det inte!

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig