”Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.”

”Mitt koncept är att vara flexibel”

Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.

Marianne Petersson Mendy, som under många år arbetat på kontor, upptäckte att hon trivs bättre med praktiskt arbete. Det bidrog till att hon våren 2017 valde att starta städföretaget Sankt Pauli Städservice i Göteborg.
– Jag sover bättre och mår på flera sätt bättre av att arbeta med kroppen. Jag är perfektionist och känner att jag verkligen gör ett bra jobb. Dessutom är jag teknisk och lösningsfokuserad. Jag ger mig inte förrän allt är perfekt, berättar Marianne.

Praktiskt arbete i all ära. Även friheten att kunna styra arbetstiderna lockade Marianne att starta eget företag.
– Det är mycket mer jobb jämfört med när man är anställd men jag har friheten att styra min egen vardag, menar hon.

Sankt Pauli Städservice inriktar sig mest på Göteborg och kranskommunerna än så länge men är öppen för hela Västra Götaland.
– Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden. Ibland vill kunden ändra datum på kort varsel och då vill jag kunna hjälpa till att lösa situationen, säger Marianne och fortsätter:
– Bra omdöme är ett av mina mål. Jag tror att kunderna vill ha någon slags garanti på att det företag man anlitar är seriöst.

När Marianne startade företaget i våras gick hon ut försiktigt genom att behålla sin dåvarande deltidsanställning. Ett halvår har gått och nu har hon lämnat sitt gamla jobb för att satsa helhjärtat på det egna städföretaget.
– Jag startade mitt företag i mars men kom igång med uppdrag först i juni efter att ha gått med i Offerta. Dessutom kommer jag att kunna tacka ja till fler uppdrag när jag lämnat min kontorsanställning. Nu känner jag att jag vågar, jag kan vara mer aktiv och ta stora uppdrag även mitt i veckan, säger hon.

Från första oktober tog Marianne ytterligare ett steg framåt i företaget genom att anställa två personer.
– Det har gått bra och det är tack vare Offerta som jag har hittat mina kunder, säger Marianne och avslutar:
– Planen är att utöka mer framöver, och med Offertas hjälp ser jag positivt på kommande år.


Skribent Tina Lindström Carlsson
Fotograf Julia Sjöberg
”Vi fick hjälp att nå vår önskade målgrupp”
”Vi fick hjälp att nå vår önskade målgrupp”
Från att ha arbetat med sälj och marknadsföring i 25 år bytte Tommy Hallberg bana och startade sitt eget företag inom trädgårds- och anläggningsskötsel.
”Vi har vuxit upp med Offerta”
”Vi har vuxit upp med Offerta”
Kamal på Byggest AB fick höra talas om Offerta och valde ganska snabbt att gå med. Idag växer de otroligt och han rekommenderar alla som är duktiga att vända sig till Offerta. 'Du kommer lyckas', säger han.
”Nu har jag råd att resa mer”
”Nu har jag råd att resa mer”
För Antonio Grasso är arbetet säsongsbetonat, vilket innebär att han vintertid oftast får mycket fritid. Då passar han gärna på att resa, och nu har han äntligen råd att utforska ännu mer av världen.