”Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.”

”Mitt koncept är att vara flexibel”

Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.

Marianne Petersson Mendy, som under många år arbetat på kontor, upptäckte att hon trivs bättre med praktiskt arbete. Det bidrog till att hon våren 2017 valde att starta städföretaget Sankt Pauli Städservice i Göteborg.
– Jag sover bättre och mår på flera sätt bättre av att arbeta med kroppen. Jag är perfektionist och känner att jag verkligen gör ett bra jobb. Dessutom är jag teknisk och lösningsfokuserad. Jag ger mig inte förrän allt är perfekt, berättar Marianne.

Praktiskt arbete i all ära. Även friheten att kunna styra arbetstiderna lockade Marianne att starta eget företag.
– Det är mycket mer jobb jämfört med när man är anställd men jag har friheten att styra min egen vardag, menar hon.

Sankt Pauli Städservice inriktar sig mest på Göteborg och kranskommunerna än så länge men är öppen för hela Västra Götaland.
– Mitt koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden. Ibland vill kunden ändra datum på kort varsel och då vill jag kunna hjälpa till att lösa situationen, säger Marianne och fortsätter:
– Bra omdöme är ett av mina mål. Jag tror att kunderna vill ha någon slags garanti på att det företag man anlitar är seriöst.

När Marianne startade företaget i våras gick hon ut försiktigt genom att behålla sin dåvarande deltidsanställning. Ett halvår har gått och nu har hon lämnat sitt gamla jobb för att satsa helhjärtat på det egna städföretaget.
– Jag startade mitt företag i mars men kom igång med uppdrag först i juni efter att ha gått med i Offerta. Dessutom kommer jag att kunna tacka ja till fler uppdrag när jag lämnat min kontorsanställning. Nu känner jag att jag vågar, jag kan vara mer aktiv och ta stora uppdrag även mitt i veckan, säger hon.

Från första oktober tog Marianne ytterligare ett steg framåt i företaget genom att anställa två personer.
– Det har gått bra och det är tack vare Offerta som jag har hittat mina kunder, säger Marianne och avslutar:
– Planen är att utöka mer framöver, och med Offertas hjälp ser jag positivt på kommande år.


Skribent Tina Lindström Carlsson
Fotograf Julia Sjöberg
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”
Angel och Eriana jobbar båda på familjeföretaget AGV golv som Angel startade år 2017. Det var efter att ha arbetat med golv sedan början av 90-talet som han valde att starta eget företag inom golvbranschen.
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
Att gå från anställd till egenföretagare var en chansning som har bjudit på både upp- ochnedgångar. Men Jimmy Ekenhall har aldrig ångrat sig.
”Mitt jobb är mycket roligare nu”
”Mitt jobb är mycket roligare nu”
För Daniel Johansson var golvslipning det självklara yrkesvalet. Sedan snart två år driver han sitt eget företag – precis som hans far och farfar gjorde före honom.