”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”


För sju år sedan startade Robert Hindorff Stockholms TakEntreprenad med eget plåtslageri. Sedan dess har företaget haft fullt upp och nu tar han nästa steg i utvecklingen.

”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”

Robert Hindorff driver Stockholms TakEntreprenad sedan drygt sju år tillbaka. Företaget gör alla typer av takarbeten till privatpersoner, företag och föreningar runtom i Stor-Stockholm och har även ett eget plåtslageri. Robert beskriver sig som en tävlingsmänniska som drivs av utmaningar.
– Jag ville mer än bara gå som anställd med samma tider och samma jobb. Jag tycker om att göra olika saker och ta helhetsansvar, säger han.

Kort efter uppstarten av företaget hämtade Robert uppdrag via Offerta.
– Att gå med i Offerta är ett ypperligt sätt att komma igång med en nystartad mindre firma eftersom man slipper lägga ut en massa pengar på annonser. Det ger mycket mer pengar tillbaka än vad det satsas vilket är väldigt tacksamt, säger Robert och fortsätter:
– Sen är det så att jobb ger jobb. Har du fått ett uppdrag i ett villaområde så ger det tre nya jobb. Du syns ute på fältet, någon ser att du är på plats och du får på så sätt nya kunder.

Med Offerta får Stockholms TakEntreprenad ett jämnare arbetsflöde.
– Som nystartad firma med en till två anställda kanske du är så liten att du har att göra i tre månader men resten av året är det ont om jobb. Men med Offerta får du även de där extrajobben och då vågar du behålla några fler anställda under vinterhalvåret, säger Robert och fortsätter:
– Offerta gör att jag kan ligga på tre till fem fler anställda eftersom jag har ett jämnare flöde och mer kontroll över orderstocken. Det är lätt att reglera hur mycket jobb jag tar in. När det är mycket att göra behöver jag inte ta jobb och när det är lite mindre kan jag ta de förfrågningar som kommer in. Ett jämnare flöde av jobb ger en trygghet för både mig och mina medarbetare, säger han.

Robert tycker att det är utmanande och inspirerande att ha egen firma. Nu tar han nästa steg i utvecklingen och dubblar antalet anställda.
– Det är mycket att stå i. Varje dag är som en match som man vill vara med och vinna – allt ska flyta på så bra det bara kan, säger han och fortsätter:
– Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15. Jobben finns och eftersom Offerta fortsätter att leverera så ska det vara möjligt.


Skribent Tina Lindström Carlsson
Fotograf Kristofer Hedlund
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
Innan Pia Runevik startade upp Göteborgs städ AB i juli 2014 jobbade hon med städning inom kommunen. Hon har alltid gillat sitt yrke, men kände att hon saknade möjligheten att själv styra sin vardag. Tillsammans med sin partner bestämde hon sig därför för att starta eget. Det var tre år sedan – i dag består bolaget av sju anställda.
”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”
”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”
Att bli egenföretagare är inte alltid resultatet av en uttänkt strategi. Monica Erikssons företagarresa med sin städfirma tog fart främst av en slump – och det blev lyckat.
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
”Starta eget är det bästa jag har gjort!”
”Att gå från anställd till egenföretagare var en chansning som har bjudit på både upp- ochnedgångar. Men Jimmy Ekenhall har aldrig ångrat sig.”